A Sophos bejelentette biztonsági termékeinek legújabb verzióit

forrás Prim Online, 2006. június 10. 10:38
A Sophos bejelentette új integrált biztonsági megoldásának, a Sophos Endpoint Security csomagnak az elérhetőségét. Elsősorban a közép - és nagyvállalatok szervereit, asztali és hordozható számítógépeit védi a külső támadásoktól, mégpedig az ismert és ismeretlen kártevő programoktól, kém- és hirdetőprogramoktól. Egyetlen központi konzol segítségével lehet menedzselni több tíz, vagy akár több tízezer kliens gépet.
A Sophos Endpoint Security egyik fontos része a Sophos Anti-Virus legújabb, 6.0-ás verziója, amelyet a Windows további védelmének érdekében a vírus- és kémprogramvédelem mellett felvérteztek még adware és új PUA (potentially unwanted applications - potenciálisan kéretlen alkalmazások) elleni védelemmel is,. A Sophos nemrégiben, 300 üzleti felhasználója körében végzett közvéleménykutatása alapján a felhasználók 94%-a szeretett volna integrált adware elleni védelmet az antivírus-védelem mellett.

A biztonsági csomag része a Sophos Client Firewall (Sophos kliensoldali, azaz személyes tűzfal) is, amely a legújabb támadásokat is megállítja és megelőzi a rendszerbehatolásokat, láthatatlanná téve a védett számítógépeket az ilyen támadások ellen. Nagyvállalati telepítésekre is felkészítették, ahol a tűzfal port-blokkolás segítségével megállítja az internetes és hálózati férgek behatolását, miközben szűri és ellenőrzi a jogosulatlan alkalmazások kommunikációját.

A Sophos Endpoint Security további erősítéseként érkezik a központi menedzsment rendszer, az Enterprise Console 2.0-s verziója, amelynek segítségével az adminisztrátorok könnyedén menedzselhetik, telepíthetik az összes végponti biztonsági terméket, valamint készíthetnek jelentéseket velük kapcsolatban. Drasztikusan csökkentve a biztonsági menedzsmentre háruló nyomást, a Sophos új Enterprise Console 2.0 a hálózati és rendszer-erőforrásokat csak minimálisan veszi igénybe, ugyanakkor egyszerűsíti az IT biztonsági szabályzatok létrehozását és betartatását, valamint gyors reagálást tesz lehetővé a növekvő mennyiségű fenyegetések ellen. Nagyszerűen skálázható, képes ellátni a legnagyobb, legösszetettebb hálózatokat is: a számítógépek tízezreinek menedzselését könnyíti meg. Továbbá a könnyen használható konzol segítségével a távolról kezdeményezett víruseltávolítás és adware-, kémprogram tisztítás is könnyedén elvégezhető.

Az új Sophos Anti-Virus 6.0 továbbfejlesztett végfelhasználói karantént is tartalmaz. A szoftver a Cisco NAC technológiáját is integrálja magában, megakadályozva a védtelen számítógépeket a hálózatba kapcsolódástól, és támogatja a Windows 2000/XP/2003 operációs rendszereinek 64 bites változatát is. A korábbi verziókhoz hasonlóan a Sophos Anti-Virus 6.0 rendszeres és automatikus védelmet biztosít a vírusok, férgek, trójai és kémprogramok ellen az operációs rendszerek széles körén keresztül.
Kulcsszavak: security Sophos

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59