Budapesten a Check Point utazó konferenciája

Kovács Attila, 2006. június 13. 15:39
Az internetbiztonság terén vezető angol Check Point Software Technologies Ltd. (CP) és konferencia-szervező partnerei a mai napon rendezték meg a hat kelet-európai városra kiterjedő Check Point Security Tour 2006 budapesti konferenciáját. Az egész napos programon a 100 résztvevő 4 tématerületről összesen 15 előadást hallgatott meg, nyolcat a CP szakemberei, további hetet a partnercégek (IDC, S and T, Crossbeam, Icon, HIS, HP, Synergon) képviselői tartottak.
A konferencia fő témái a következők voltak:

1. A vállalat egyre nagyobb számú, mobil felhasználói hatékonyságának növelése azáltal, hogy korlátlanul, ugyanakkor biztonságosan tudnak hozzáférni az alkalmazásokhoz.
2. A vállalat hálózatának biztonságos kiterjesztése a világ különböző részein működő, távoli irodákra a biztonság csökkenése vagy a felügyeleti költségek növelése nélkül.
3. Hogyan lehet az alkalmazottak, partnerek és más vendégek számára lehetővé tenni a hálózati források elérését, a férgek és a kémprogramok elleni védekezés mellett.
4. A VoIP technológia használata a hang által vezérelt kommunikáció költségeinek, a biztonság feláldozása nélküli csökkentése érdekében.

Megnyitójában Ludék Hrdina, a CP kelet-európai marketing menedzsere utalt rá, hogy a Fortune 100-as listájának minden vállalata a CP megoldásaival védi üzletmenetét, és mind a tűzfalak, mind pedig a VPN hálózatok terén régóta vezet a cég a piacon. Ugyanakkor a Check Point megoldásokat kínál minden piaci szegmens igényeire – az egyéni felhasználótól, a legnagyobb szolgáltatón keresztül, a vezeték nélküli hálózatig.  A Check Point minden piaci szegmens igényeire kínál megoldásokat – az otthoni felhasználóktól kezdve, a nagy szolgáltatóvállalatokon át, a vezeték nélküli felhasználókig.

„A megbízható biztonság” című előadásában Daniel Safar, a CP hálózati menedzsere megemlítette, hogy egy hónappal ezelőtt a Check Point, az NGX biztonsági platform legújabb verziója bejelentésével a vállalati biztonság új szabványát határozta meg. Az NGX platform ezen új verziója integrálja a végpont-biztonsági felügyeletet a Check Point határvédelmi, belső és web-biztonsági termékeivel, a Check Point egységes biztonsági architektúrájának alapja, a SMART (felügyeleti-architektúra) teljes egészében. Emellett a megoldás a legújabb fenyegetések és biztonsági rések elleni védelem érdekében, központosított, valós-idejű frissítéseket kínál valamennyi Check Point biztonsági termékhez. Ugyanakkor a vállalat valamennyi biztonsági termékével kapcsolatban egységes jelentéseket tesz lehetővé, egyetlen, könnyen menedzselhető felhasználói felületen keresztül.

Szintén a közelmúltban jelentette be a Check Point a VPN-1 hálózati biztonsági megoldások két új termékvonalát, amelyek az „egységes fenyegetéskezelést” (Unified Threat Management, UTM) és a nagy teljesítményű biztonságot helyezik előtérbe. A VPN-1 UTM – egységes fenyegetéskezelő felügyeleti megoldás, amely bármilyen méretű vállalat által használható; a VPN-1 Power – azon ügyfelek számára ajánljuk, akiknek nagyteljesítményű biztonságra van szüksége napjaink teljesítmény-érzékeny alkalmazásaihoz. Mindkét termékvonal proaktív, felügyelhető, skálázható és egyszerűen használható biztonsági megoldást kínál az ügyfelek számára.

Kulcsszavak: security Check Point

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14