Microsoft szoftvereszközök robotfejlesztéshez

Milkovits Gábor, 2006. június 22. 11:03
A Microsoft új szoftvereszközöket adott ki Microsoft Robotics Studio néven, kifejezetten robotokat fejlesztő csapatoknak, mérnököknek, vagy akár lelkes amatőröknek és diákoknak.
Tandy Trower, a Microsoft robotikai részlegének vezetője szerint igaz ugyan, hogy az ágazat jelentősége ma még korántsem a legnagyobb, azonban akár már az elkövetkező 5-10 év során sokmilliárd dolláros üzletággá nőheti ki magát. Trower véleménye az, hogy a robotok a személyi számítógép evolúciójának egyik lehetséges és ígéretes irányát képviselik, és ebben egy praktikus és egységes szoftverplatform éppolyan katalizátor lehet, mint a PC esetében a Windows. A Microsoft Robotics Studio célja éppen ez, ugyanis jelenleg gyakorlatilag minden egyes módosított, vagy a többitől valamiben különböző robot hardverhez az alapoktól egy teljesen új szoftvert kell alkotni. Ez nyilvánvalóan visszafogja a fejlesztéseket, hosszabb távon pedig stagnáláshoz vezethet.

A Microsoft a Robotics Studio szoftvernek egyelőre egy előzetes tesztváltozatát adta közre, amely a http://msdn.microsoft.com/robotics/ oldalról ingyenesen letölthető. Az eszköz, amely támogatja a megfelelően formázott programnyelveket és platformokat, lehetővé teszi a parancssorok vizuális programozását, emellett pedig az Aegia technológiája segítségével képes a fejlesztés alatt álló robot tevékenységének képi 3D szimulációjára is. A szoftvereszköz alkalmas mindenfajta robotkörnyezet kezelésére, a legegyszerűbb hobbijátékoktól az összetett ipari robotokig.
Kulcsszavak: Microsoft robot

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55