Videa: ingyenes videómegosztó-portál indult Magyarországon is

forrás Prim Online, 2006. július 28. 09:41
Az internet-felhasználók által feltöltött videótartalomra épülő, és a www.videa.hu cím alatt elérhető új szolgáltatás révén bárki „közkinccsé” teheti neki tetsző videóját. Az új web 2.0-ás alkalmazással hazánkban is lehetőség nyílik az internetes szórakozás külföldön egyre népszerűbb formájára: a saját fejlesztésű vadonatúj közösségi oldalon bárki megmutathatja kreativitását, humorát, egyéni látásmódját, és megnevettetheti, elgondolkoztathatja, vagy gyönyörködtetheti az internetezők széles közönségét, vagy szűk baráti körét, és ezen a helyen bárki népszerűvé válhat pár perc erejéig.
A Videa.hu-n az egymás számára elérhetővé tett tartalmak között úgy lehet böngészni, hogy nincs szerkesztőség vagy kiadó, amely meghatározná, befolyásolná az oldal jellegét és irányultságát. A legkülönfélébb kategóriák, címszavak segítségével mindenki könnyen megtalálhatja a neki tetsző vicces, sportos, autós, zenei, animációs, állatos vagy éppen felnőtt témájú rövidfilmeket.

A portálon lehetőség nyílik mások videóinak értékelésére, hozzászólások írására, saját képanyagaikhoz pedig a felhasználók címet, leírást és a keresést megkönnyítő címkéket rendelhetnek.

A felhasználók által feltöltött videók vonatkozásában a T-Online Magyarország tárhelyszolgáltatóként működik közre, vagyis ha bárki jogsértést jelent valamely videóval kapcsolatban, az üzemeltető leveszi azokat az oldalról. A jogsértést a felhasználók a videó oldalán található „kifogásolható tartalom” pontra kattintva, online űrlapon jelezhetik.

Az új portál legfőbb előnyei: a könnyű kezelhetőség, a videók közti egyszerű keresési lehetőség és a gyors feltöltés minden főbb videóformátumban. A T-Online Magyarország bízik benne, hogy a Videa rövid időn belül az internetezők életének, mindennapjainak részévé, egyfajta közösségi oldallá válik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50