Symantec: szilárd első üzleti negyedév

forrás Prim Online, 2006. augusztus 1. 18:05
A Symantec nyilvánosságra hozta a 2007-es üzleti év 2006. június 30-ig tartó első negyedévének eredményeit. A cég GAAP szerinti bevétele 1,26 milliárd dollár, a nem GAAP szerint számított 1,28 milliárd dollár volt. A nem GAAP szerinti bevételek 2 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest.
GAAP (Generally Accepted Accounting Principles = általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti eredmény: az első pénzügyi negyedév GAAP szerinti nettó jövedelme 95 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévének 199 millió dolláros nettó jövedelmével szemben. Ez részvényenként 0,09 dolláros nettó jövedelmet jelent. Az előző év azonos negyedévében ez 0,27 dollár volt.

A nem GAAP szerinti eredmény: a nem GAAP szerinti nettó jövedelem az első pénzügyi negyedévben 248 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévében ez az érték 311 millió dollár. A nem GAAP szerinti részvényenkénti nettó jövedelem 0,24 dollár, az előző év azonos negyedévében a részvényenkénti nettó jövedelem 0,25 dollár volt. A GAAP szerinti eredmények és a nem GAAP szerinti eredmények részletes összehasonlításához a csatolt összevont pénzügyi beszámoló nyújt segítséget.

"Az első negyedév eredményeit főként a Norton Internet Security, a Storage Foundation és a vállalati üzenetküldési megoldások nagyszámú értékesítése határozta meg, valamint a szolgáltatási csoportunk szilárd teljesítménye" - mondta John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója.

A Symantec felhasználói üzletága a negyedév során az összevont, nem GAAP szerinti számítás szerint a teljes bevétel 30 százalékát hozta, amely éves szinten 6 százalékos növekedést jelent. Az adatközpont menedzsment üzletág a teljes bevétel 27 százalékát adta, és éves szinten egyenletes teljesítményt mutat. A biztonsági és adatkezelési üzletág a teljes bevétel 38 százalékát tette ki, részesedése éves szinten 2 százalékos csökkenést mutat. A szolgáltatásokból származó bevétel az összbevétel 5 százalékát adta, ez éves szinten 18 százalékos növekedést jelent.

A nemzetközi piacról származó bevételek az első negyedévben a nem GAAP szerinti bevétel 50 százalékát tették ki, a múlt év azonos negyedévéhez képest az összevont, nem GAAP szerinti számítás szerint öt százalékkal növekedtek. Ázsia, a Csendes-óceán térsége és Japán eredménye az összevont, nem GAAP szerinti számítás alapján 16 százalékos éves növekedéssel a teljes bevétel 14 százalékát tette ki. Az európai, a közel-keleti és az afrikai területről származott az összes bevétel 31 százaléka a negyedévben, itt egy százalékos volt a növekedés. Az amerikai kontinensen (azaz az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában és Kanadában) egy százalékos volt a csökkenés. Az összes bevétel 55 százaléka származott innen.

A GAAP szerinti rövid- illetve hosszú távú halasztott bevételek értéke az első negyedévben 2,209 milliárd dollár volt. A nem GAAP szerinti halasztott bevételek a 2006 június végén záródó negyedévben rekord értéket, 2,244 milliárd dollárt értek el. A 2005-ös év azonos negyedévéhez képest a nem GAAP szerinti halasztott bevételek 26 százalékkal növekedtek.
Kulcsszavak: Symantec

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59