Kiterjesztett Google-Real-Mozilla együttműködés

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 3. 20:16
A Google, a RealNetworks és a Mozilla kibővített együttműködési megállapodást kötött termékeik közös promóciójáról és terjesztésétről.
A megállapodás meghosszabbítja a RealNetworks és a Google, illetve a Google és a Mozilla között már fennálló kooperációt, amely egyrészt a Google keresőszoftvernek a Real szórakoztató és multimédiás alkalmazásain keresztül történő promócióját, másfelől pedig a Google Toolbar kereső eszközpultnak a Mozilla Firefox böngészővel együttes forgalmazását foglalja magában. A Google Toolbar a böngészőre telepítve megkönnyíti a felhasználók számára a gyors és praktikus keresést a világhálón anélkül, hogy eközben ismételten a Google oldalára kellene látogatniuk. A Google már számos technológiai céggel kötött hasonló együttműködési szerződést; legutóbb például az első számú számítógépgyártó Dell-lel, illetve az Acrobat Reader és Flash szoftvereket forgalmazó Adobe Systems-el.

A Google célja a minél előnyösebb helyzet kivívása a rivális Microsofttal szemben, amely egyrészt egyre kiterjedtebb online alkalmazáscsomagot kínál, másrészt pedig továbbfejlesztett kereső megoldásokat épít a jövőre megjelenő Windows Vista operációs rendszerbe. A kooperációban résztvevő három cég mind a Microsoft konkurense: a RealNetworks-nek a RealPlayer médialejátszója versenyez a Windows Media Player-rel, a Mozilla Firefox böngésző az Internet Explorer babérjaira tör, a Google pedig a keresőszoftver és a komplex internetes szolgáltatások terén rivalizál a redmondi szoftverkonszernnel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50