40x ellenállóbb dupla rétegű mini DVD a Verbatimtól

Kiss Ádám Zoltán, 2006. augusztus 5. 13:14
A közelmúltban megjelentek az első 8 cm-es mini DVD-re rögzítő videokamerák, a várhatóan hamar népszerűvé váló berendezések igényit szolgálja ki a megnövelt kapacitású Verbatim lemez.
Az olyan kamerák, mint például a Canon iVIS DC22 közvetlenül mini DVD-R lemezre rögzítenek. A megoldás előnye, hogy az arra alkalmas asztali lejátszókban azonnal visszanézhető a felvétel, átalakítás, vagy tv-re kötés nélkül. Erre a hagyományos DVD lemezre dolgozó felvevők is képesek voltak, ám a készülékek méretét hátrányosan befolyásolta a lemez méretéből adódó kiterjedés.

A Verbatim saját kezébe vette a mini DVD-s kamerák sorsát, a kétrétegű lemezek megjelentetésével a nagyjából félórás felvételi időt majdnem egy órára tornászva fel, ami már sokkal felhasználóbarátabb kezelést nyújt. A kétrétegű DVD-R lemezek 2,66 GB-os kapacitásra képesek HD minőségű felvételt tárolni egy oldalon, egy hármas csomag ára 24 dollár körül lesz. A Canon korábban is egyórás felvételi időről beszélt, ám ez csak kétoldalú lemezekkel volt lehetséges, ami megint csak a felvétel félóránkénti kényszerű megszakadását jelentette, szemben a Verbatim új termékével. További különlegesség, hogy ez a hordozó már egy új védőlakkozást kapott, ami a hagyományos DVD lemezeknél negyvenszer jobban védi a korongot. Ez a specifikáció igen erősen emlékeztet a kéklézeres DVD lemezek Durabis lakkjára, ám a cég erről egyelőre nem nyilatkozott. Az új technológia várhatóan még további fejlődés elé néz, a Canon már bejelentette, hogy még ebben a hónapban bővíti mini DVD-s kameracsaládját.
Kulcsszavak: DVD Verbatim

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50