Logitech AudioStation: már csak egy iPod kell hozzá

forrás Prim Online, 2006. augusztus 22. 18:01
A Logitech bemutatta az iPod platformhoz készült új hangszórókészletét, a Logitech AudioStation sztereó hangszórórendszert.
Viszonylag kis mérete (40,6 centiméter széles; 10,8 centiméter mély; 18,4 centiméter magas) lehetővé teszi, hogy az AudioStation hangszórórendszer sikkesen megüljön egy kisebb asztal, könyvespolc vagy akár az éjjeliszekrény tetején. A digitális AM/FM rádióval ellátott hangszórókészlet helyettesíthet egy hagyományos hifitornyot a nappaliban, és jó kiegészítője lehet akár a hálószobának vagy az irodának is.

A Logitech AudioStation rendszerben két egyforma hangdoboz kapott helyett két-két hangsugárzóval, amik jó dinamikájú, erőteljes, tiszta hangokat produkálnak. A 2,5 centiméteres, nagy felbontású, lágymembrános magassugárzók kiemelkedően tiszta és részletgazdag nagyfrekvenciákat adnak vissza, a 10 centiméteres, nagy teljesítményű, messzire hordó mélynyomók pedig hangos és kellemes basszusokkal telítik meg a szobát. Kettős erősítésű akusztikai felépítésének köszönhetően karcsú külsejéhez képest példátlanul nagy  teljesítményt ad le.

Az AudioStation jelentős hangteljesítménye mellett formatervezése is említésre méltó. Az elegáns, egydarabos rendszer fekete festést és levehető, textilbevonatú rácsokat kapott. Nincsenek rajta nyomógombok vagy tekerőgombok sehol – az előlapi vezérlőelemek mind érintőlapkásak. Bekapcsolt állapotban apró LED‑ek lágy fehér fénnyel világítják meg az érintőgombokat.

A vezérlőpult felett a Logitech AudioStation rendszeren egy nagy LCD kijelző tájékoztat a rádióállomások frekvenciáiról, a pontos időről, vagy ízlés szerint egy spektroszkópot is megjeleníthetünk rajta. Az LCD‑n megjelenhetnek az éppen lejátszott zeneszám adatai is, ha olyan FM állomást hallgatunk, ami küld RDS (Radio Data System) jeleket.

Az AudioStation hangszóróhoz távirányító is tartozik, amin megtalálható az összes érintőgombnak megfelelő funkció, plusz egy menügomb, egy elalvási kikapcsoló és a rendszer 3D sztereó hangzását ki-be kapcsoló gomb. A 3D sztereó hangzás bekapcsolásakor a két hangszóró közti távolságot nagyobbnak érzékeljük, mint amilyen valójában. A menü segítségével átállíthatjuk a mély és magas hangok arányát, az LCD fényerejét, és azt, hogy az iPod kijelzőjének világítása végig bekapcsolva maradjon-e, amíg az AudioStation rendszerre van csatlakoztatva.

Ha az iPod az univerzális dokkolóval van a rendszerre kötve, az AudioStation zenehallgatás közben az iPod akkumulátorát is fel tudja tölteni. Az AudioStation rendszeren egy 3,5 milliméteres jack bemenet is helyet kapott, amivel más MP3 lejátszókat vagy egyéb hangforrásokat köthetünk rá.

A Logitech hangszóró termékcsaládja egy másik új termékkel is bővült, az iPod platformhoz készült Logitech AudioStation Express hordozható hangszórókészlettel.

A Logitech AudioStation nagy teljesítményű, iPod gépekhez készült sztereó hangrendszer októbertől lesz kapható az Egyesült Államokban és Európában egyaránt.
Kulcsszavak: periféria Logitech

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50