Csütörtöktől Media Player és Messenger nélküli Windows Dél-Koreában

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 24. 11:03
A Microsoft a héten, a dél-koreai piaci felügyeleti szerv tavaly decemberi döntésével összhangban, Windows Media Player és Windows Messenger szoftverek nélküli Windows operációs rendszereket hoz forgalomba az országban.
A dél-koreai piaci szabályozó testület (FTC) 2005. decemberben 32,5 milliárd won (kb. 7,3 milliárd Ft) büntetést szabott ki a Microsoftra monopóliumellenes határozatában, illetve arra kötelezte a céget, hogy a fent említett médialejátszó és azonnali üzenetküldő szoftverek nélkül (is) hozza forgalomba a Windows-t az országban. Ennek megfelelően augusztus 24-én Dél-Koreában a Windows XP Home és Professional rendszerek kétféle formában, Media Player és Messenger nélkül, illetve ezekkel együtt, de egy az összes rivális termék letöltését támogató oldal linkjét is tartalmazva kerülnek forgalomba.

A Microsoft a tavaly decemberi döntés ellen azonnal fellebbezett, de az illetékes bíróság ezt a múlt hónapban elutasította. A szoftverkonszernhez közel álló Reuters hírforrások szerint a lépésnek nem lesz komoly kihatása, aminek némileg ellentmond, hogy Dél-Korea a Microsoft tíz legfontosabb piaca közé tartozik. A cég álláspontja szerint a dél-koreai felhasználóknak széleskörű lehetőségeik vannak a konkurens termékek letöltésére és használatára, így ők nem korlátozták a szabad versenyt.
Kulcsszavak: Windows

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59