Ventilátoros játékvezérlő a Logitechtől

forrás Prim Online, 2006. augusztus 26. 11:57
A Logitech bemutatta új játékvezérlőjét, ami egy beépített ventilátoros hűtőrendszer segítségével még a legszorosabb versenyhelyzetben is szárazon tudja tartani a játékos kezét.
A Logitech ChillStream megoldása egy beépített 40 milliméteres ventilátort használva percenként 0,1 köbméter levegőt mozgat meg szinte hang nélkül. A ventilátor kis méretének köszönhetően a ChillStream szolgáltatás belefér bármilyen szabványos méretű játékvezérlőbe. A vezérlő két oldalán elhelyezkedő keskeny nyílások pontosan azokra a területekre irányítják a levegőt, amik a leginkább igénylik a hűtést: a játékos négy ujjára, hüvelykujjának tövébe és tenyerébe. A légmozgás három fokozatban kapcsolható, így választhatunk egy erősebb vagy gyengédebb hűtés és a kikapcsolt állapot között. A szellőzőnyílások bemélyednek a vezérlő borításába, körülöttük pedig gumírozott felületek teszik szinte észrevehetetlenné őket játék közben.

A plug-and-play, teljes sávszélességű USB-t használó Logitech ChillStream játékvezérlő jelenleg Windows XP gépekkel működik (a legfrissebb javítócsomagok is szükségesek hozzá), és a Microsoft új operációs rendszerének megjelenésekor Windows Vista gépeken is használható lesz. A vezérlő fekete-ezüst színvilágába szépen illeszkedik a vezérlő talpán elhelyezett, fémráccsal díszített belégzőnyílás. A vezérlőn helyet kapott a Logitech lebegő D-pad irányítógombja, ami a hagyományos középen felfüggesztett billenőgomb helyett négy helyen támaszkodik, így nincs kitéve a más vezérlőknél ismert átbillenésnek, ezáltal pontosabb irányítást tesz lehetővé. Az analóg botkormányt robotok tesztelték, hogy az kibírjon legalább egymillió körbefordulást, és így még a legkeményebb menetek után is hosszú időn át szolgálhasson. A Logitech ChillStream játékvezérlő az Egyesült Államokban és Európában szeptembertől kezdve lesz kapható.
Kulcsszavak: periféria Logitech

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50