Új termékskála: e frontier

forrás Prim Online, 2006. szeptember 3. 10:53
A Trans-Europe Kft. és az e frontier hosszú távú disztribúciós szerződést kötött. Ennek értelmében a Trans-Europe Kft. mostantól egész Kelet-Európában képviseli az e frontier 3D-s, grafikai, karakteranimációs és webes termékeit.
Melyek ezek a termékek? Az e frontier zászlóshajója a Curious Labs által kifejlesztett Poser karaktermodellező szoftver. Másik két vezető, térbeli tervezőalkalmazása a Shade és Vue. Mindezekkel együtt a cég a két dimenzióban fejlesztőkről és grafikusokról sem feledkezett meg Motion Artist és Manga Studio nevű szoftvereivel.

A Poserrel a modellkészítő művész - akár egy szobrász - emberi, állati karaktereket, lényeket lemodellezhet, olyanformán, hogy a karakter minden egyes részét módosíthatja a fejek formájától egészen a lábujjakig. A modellhez valósághű textúrákat használhatunk, valamint fejlett haj- és szőrgenerátor segíti munkánkat. A karaktereket animálhatjuk is, különböző mimikát jeleníthetünk meg rajtuk, majd ezeket jó minőségben renderelhetjük számítógépünkön. A program nagyszerűen együttműködik a népszerű grafikai (Adobe Photoshop) modellező- és renderelő-alkalmazásokkal (Bryce, DAZStudio, 3D Studio MAX).

A Shade elsősorban a látványtervezők, grafikusok, építészek, lakberendezők, modellezők 3D-s grafikai eszköze. Már több mint 200 000 felhasználó ismeri és alkalmazza. A programban a legkorszerűbb eszközökkel dolgozhatunk, és mindezt rendkívül alacsony áron. Az e frontier a Shade program két változatával is szolgál az érdeklődő művészeknek. A Shade 8 Standard egyszerűbb program, amely kiváló, 3D-s modellező eszközöket tartalmaz. A felhasználók ezenkívül fotórealisztikus rendereléseket és 3D-s animációkat hozhatnak létre a segítségével. A Professional változat rengeteg funkcióval és kiegészítővel tartalmaz többet, főleg ami az integrálhatóságot és a renderelést illeti. A Vue család szoftverei a leghatékonyabb és legfejlettebb megoldást kínálják a 3D-s, valósághű környezetek kialakításához, amelyeket utána Poser vagy Shade látványtervekben, animációkban használhatunk az élethű ábrázolásért.

A MotionArtist szoftverrel gyorsan és könnyedén készíthetünk Flash animációt. Szkriptfüggetlen, és rengeteg szolgáltatást nyújt használatra kész, Flash tartalmú könyvtárának köszönhetően. Nagy hasznát vehetik tehát a kezdő felhasználók, de nem nélkülözhetik a haladó Flash tervezők sem. Az e frontier Manga Studio a világ vezető rajzolóprogramja, amely képregények és mangák rajzolására specializálódott. Ellentétben az általános grafikai és vektoros rajzolóprogramokkal, a Manga Studio kimondottan a kézi rajzolás digitális változatát nyújtja. Így valóban nem szükséges, hogy az illusztrációkat előbb papíron rajzoljuk meg, és ezután ezt beszkenneljük, hiszen ugyanolyan jól, vagy még jobban is megrajzolhatjuk a Manga Studio programon belül.

forrás:www.szoftver.hu

A termékekről további információ: szoftver.hu/efrontier
Kulcsszavak: e frontier multimédia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14