Trójai használja ki az Office 2000 még javítatlan hibáját

Genda Csongor Zoltán, 2006. szeptember 5. 18:02
A Symantec szakemberei egy olyan ez idáig ismeretlen sebezhetőséget fedeztek fel az Office 2000-en, amelyet a hackerek könnyűszerrel kihasználhatnak.
A biztonsági megoldásokat szállító cég szerint a még kevésbé elterjedt MDropper.P pontosan a Word 2000 ezen hibája révén tud beférkőzni az operációs rendszerbe.

Abban az esetben, ha a felhasználók megnyitnak egy fertőzött dokumentumot, akkor a trójai feltelepül az illető számítógépre, és az internetről letölti még az úgynevezett Backdoor.Femo kártevőt, amely aztán megnyit egy hátsó kaput, utat nyitván így más vírusok, valamint a rosszindulatú szájberbűnözők előtt. Ezek után a hackerek teljes hozzáférést kapnak a megfertőzött PC-hez, és adatokat törölhetnek, illetve helyezhetnek el a számítógép merevlemezén.

A biztonságspecialisták szerint ugyan még nem terjedt el nagy mértékben az MDropper.P, azonban ennek ellenére óvatosságra intik az internetezőket az idegen címekről érkező dokumentumokkal kapcsolatban. A Symantec közleménye szerint a Microsoft még nem adott ki olyan javítófoltot, amely orvosolná az irodai szoftvercsomag ezen sebezhetőségét.
Kulcsszavak: Symantec

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59