7 fontos frissítés a Microsofttól

Kiss Ádám Zoltán, 2006. szeptember 13. 12:30
A vállalat 7 kiemelten fontos frissítést adott ki, ezek közül 5 a Windows XP, 2 az Office 2003 működését teszi gördülékenyebbé.
A Microsoft a minden hónap második keddjére előreütemezett frissítési csomagban 5 magas prioritású Windows XP frissítést adott ki. Ezek közül kettő biztonsági jellegű. A KB919007 a Windows rendszerekben megtalálható Reliable Multicast Program (PGM) egy hiányosságát orvosolja, melynek révén tömeges szervertámadásos hálózatba kapcsolhatnák gépünket. A KB920685 egy nem részletezett hibát javít, így megakadályozható korlátozott hozzáférésű adatok megtekintése illetéktelen felhasználók részéről. Egy harmadik javítófolt nem kapott biztonsági minősítést, ám joggal annak mondható, mivel magát a Windows Update rendszert javítja, korábban egy a Filter Managert érintő hiányosság miatt egyes frissítések nem voltak letölthetők, ami nyilván biztonsági kérdés. A negyedik egy audiókomponensek kezelését javító programrészlet, itt a memóriakezelés hibáit javították. Az utolsó XP frissítés pedig a rosszindulatú szoftverek eltávolítására szolgáló Windows Malicious Software Removal Tool szeptemberi adatbázis-frissítése, ez a szoftver többek között a Blaster, Sasser, és Mydoom komponensek ellen véd, és egyben a legnagyobb, 4,4 MB-os frissítés.

Az Office 2003 szintén kapott egy 2,7 MB-os biztonsági javítást, mivel a Microsoft Office Publisher 2003 hiányossága miatt rosszindulatú kódokat tartalmazó speciálisan formázott dokumentumok megnyitása után lehetségessé vált nemkívánatos kódok futtatása a Microsoft Office 2003-al telepített gépeken. Az Office egy másik részszoftvere is frissítést kapott, a sok vállalati felhasználó által előnyben részesített Outlook 2003-ról van szó, a nem kevesebb mint 3,2 MB-os frissítés a levelek szűréséért felelős Junk Email Filter-t definiálja újra, így a szoftver nagyobb biztonsággal különböztetheti meg a nemkívánatos leveleket a valós küldeményektől.
Kulcsszavak: Microsoft security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50