Nagy Zsolt miniszter az AMD romániai képviselőivel találkozott

forrás Prim Online, 2006. szeptember 22. 08:16
2006 szeptember 20-án, Nagy Zsolt, távközlési és informatikai miniszter megbeszéléseket folytatott az Advanced Micro Devices (AMD) képviselőivel: Pierre Brunswick-al, az AMD kelet európai részlegének eladási és marketing alelnökével, valamint Ramona Prodeaval, a cég Romániáért, Bulgáriáért és Magyarországért felelős menedzserével.
„A romániai üzleti környezet stabil és minden feltételt biztosít egy sikeres üzlet fejlesztésének érdekében. Örülünk, hogy egy ilyen nagy cég, mint az Advanced Micro Devices érdeklődését fejezte ki a romániai IT&C piac iránt és egy regionális irodát nyitott hazánkban. A Román Kormány érdeke az, hogy a hazai IT&C piac nyitott és versenyképes környezetet kínáljon, és a reális verseny minél nagyobb jövedelmeket eredményezzen, főleg a fogyasztók számára” – nyilatkozta Nagy Zsolt miniszter.

A találkozón a felek áttekintették a hazai IT&C szektort szabályozó törvényes keretet, a kormány projektjeit, valamint feltérképezték a különböző együttműködési lehetőségeket. Ugyanakkor megtárgyalták Románia részvételét az 50x15 nevet viselő AMD kezdeményezésbe, amely azt célozza, hogy a világ összlakosságának 50%-a internet-hozzáféréssel és számítógéppel rendelkezzen 2015-ig.

Pierre Brunswick, az AMD kelet európai részlegének eladási és marketing alelnöke azt nyilatkozta, hogy reméli, hogy rövid időn belül, a különböző kormányzati programokon keresztül, az AMD jelentősen hozzájárul az elektronikus szolgáltatások bevezetéséhez hazánkban.

Az Advanced Micro Devices, Inc. (AMD) egy félvezetőgyártó vállalat, központja a kaliforniai Sunnyvale-ben található. Az x86-os – vagy PC-kompatibilis – mikroprocesszorok második legnagyobb gyártója, jelentős flashmemória-gyártó is. 2005-ben a cég 5,8 milliárd dollár értékű eladást tudhatott magáénak, ami az előző évhez képest mintegy 17%-os növekedést jelent.

Forrás: RMDSZ
Kulcsszavak: AMD Románia

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50