Totálvédelem otthoni felhasználóknak

forrás Prim Online, 2006. szeptember 26. 18:21
Nagy érdeklődés kísérte a Microsoft kifejezetten otthoni felhasználóknak szóló „Totálvédelem” elnevezésű eseményét, amely az Informatikai Biztonság Napján került megrendezésre, a Jövő Háza Kiállítás területén. Ezen a napon mutatta be a cég Forefront elnevezésű, üzleti felhasználóknak szánt termékcsaládját is.
„A számítástechnikába vetett bizalmat aláásó fenyegetések állandóan változnak, és erre reagálva a Microsoft is folyamatosan fejlődik. 4 éve indult el a Microsoft Trustworthy Computing (TwC) programja. A vállalat biztonság iránti elkötelezettségét jól példázza, hogy ez idő alatt számos új, átfogó biztonsági és hozzáférési megoldást fejlesztett ki és kínál mind üzleti, mind otthoni felhasználóinak egyaránt” - mondta Deme Csaba, a cég marketingigazgatója.

Az Informatikai Biztonság Napja alkalmából bemutatták a Microsoft legújabb, Forefront  elnevezésű üzleti biztonsági megoldásait. A Microsoft komplett, többszintű infrastruktúra védelmet nyújt az üzleti felhasználóknak.

Az informatikai biztonság a hazai IT-piac egyik legdinamikusabban bővülő szegmense, a szoftver-, hardver- és szolgáltatásértékesítésből származó bevétel a 2004-es 22,8 millió dollárról tavaly az IDC becslése szerint 26,4 milliósra nőtt. Ennek ellenére a kelet-európai IT biztonsági szoftverpiacok – köztük a mienk is – még meglehetősen fejletlennek mondhatók a nyugat-európaiaikhoz képest. A magyar piac például csak negyede, harmada a lakosság szempontjából vele egy súlycsoportba tartozó Ausztriáénak vagy Finnországénak. Azonban a nemzetközi trendeknek megfelelően 2009-ig Magyarországon is évente átlagosan több mint 20 százalék körüli bővülés várható a biztonsági termékek piacán. Ez főként az üzleti és a közszféra megnövekedett költéseinek köszönhető, az egyéni felhasználók vásárlásai egyelőre csak kis részét adják a piacnak, annak ellenére hogy a rájuk leselkedő veszély nagynak mondható. Ezért gondolta úgy a Microsoft, hogy az idei Informatikai Biztonság napján kifejezetten az otthoni felhasználókat megcélzó programot szervez.

Az idén először, újdonságként megrendezett, kifejezetten végfelhasználóknak szóló „Totálvédelem” címmel meghirdetett délutáni, ingyenes rendezvény igyekezett rávilágítani a számítógépek védelmének fontosságára, és valóban hasznos ismeretekkel gazdagítani a látogatókat. A Microsoft világos, közérthető formában mutatta be a biztonsági kockázatok és fenyegetések formáit, és, hogy mire kell figyelniük a felhasználóknak, ha „internetközelbe merészkednek”. Az otthoni felhasználók a Jövő Házában kialakított állomásokon keresztül tájékozódhattak a legfontosabb biztonsági kérdésekről.

Szabó Gábor, a Microsoft biztonsági termékekkel foglalkozó termékmenedzsere szerint rendkívül fontos a végfelhasználók biztonsággal kapcsolatos felvilágosítása: „Nagyon nehéz az átlagfelhasználóknak elmagyarázni, hogy milyen veszélyek leselkednek rájuk például egy e-mail megnyitásakor. Az arc nélküli támadókat pedig nem lehet felelősségre vonni, mivel a legtöbb esetben olyan országokból indítják a támadást, ahol az efféle bűncselekményeket egyáltalán nem szankcionálják. Ezért nagyon fontos, hogy a magas szintű számítástechnikai ismerettel nem rendelkező felhasználó is tisztában legyen azzal, hogyan lehet kivédeni az interneten rá leselkedő veszélyeket amelyek megbéníthatják számítógépét, szélsőséges esetben, például banki adatokat begyűjtő kémprogram jelenlétekor pedig komoly anyagi károkat is okozhatnak”. 

A helyszínen a résztvevők megismerkedhettek többek között a Microsoft új, ingyenesen letölthető, magyar nyelvű biztonsági alkalmazásaival, a Windows Defenderrel, a Windows Live Safety Centerrel és a Rosszindulatú szoftvert eltávolító eszközzel, illetve ezen eszközök használatával.

További információ
Kulcsszavak: Microsoft security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50