Asus: alaplapfejlesztések

forrás Prim Online, 2006. október 1. 15:33
Az AsusTeK Computer Inc. (Asus) alaplapjait érintő két bejelentés tett szeptmber végén. Az egyik a P5N32-SLI Premium/WiFi-AP jelű új alaplap, a másik egy újszerű alaplap technológia (CGI). Az új alaplap fontosabb jellemzői: Quad-SLI technológia, Intel Core2 Extreme támogatás, egy harmadik PCI Express x16 csatlakozó az Nvidia új, valósághű játékélményt biztosító fizikai kártyája számára. A SupremeFX hangkártyának és DTS Connect funkciónak köszönhetően a alaplappal szerelt rendszerek élethű játékélményt tesznek lehetővé legyen szó hangról, képről vagy akár az érzésről.
Erőteljes játéktámogatás

A P5N32-SLI Premium/WiFi AP minden játékos álma. Alkalmazza a Quad-SLI technológiát, és támogatja az Intel Core2 Extreme processzort, kiváló teljesítményt biztosítva a leginkább grafikaigényes alkalmazásokhoz is. Az alaplapon található három PCI Express x16 slot (kettő az SLI kettős-GPU grafikai kártyákhoz és egy az Nvidia Physics kártyához) kivételes grafikai teljesítményt és az élethű játékélményt garantálva. Egy játékra kiélezett rendszerben a CPU vezérli a játékokban megjelenő mesterséges intelligenciát és logikai számításokat, míg a GPU gyönyörű háromdimenziós látványt produkál. A fizikai kártyák pedig a játék egy újabb dimenzióját tárják elénk a mozgás és a kölcsönhatás soha nem látott dinamikájával. A P5N32-SLI Premium/WiFi-AP tovább növeli a robbanások, repülő törmelékek, vízcsobbanások, folyadékok áramlásának és a szél okozta mozgások életszerűségét. Nincs többé két azonos mozdulatsor - nincsenek többé előre megtervezett animációk és előre meghatározott interakciók.

Kiváló hangminőség és valósághű hang

A SupremeFX audió kártya és a DTS kapcsolat együtt kiváló hangminőséget eredményez az erős videó hatás eléréséhez. A SupremeFX megnövelt jel-zaj arányt szolgáltat, míg a 24bit/192kHz-es, a 7.1 surround rendszerek minden csatornáját teljesen kiaknázó DTS Connect élénk háttér hangokat ad a játékokhoz, MP3, WMA zenékhez, CD-hez.

AI Lifestyle jellemzők Az alaplap természetesen tartalmazza a kizárólag ASUS eszközöknél található különleges jellemzőket is.

8 fázisú  tápkialakítás

A 8 fázisú tápkialakítás hatékonyabb működést tesz lehetővé, kevesebb hőt állít elő (legalább 15°C-kal), mint más hasonló eszközök. Csökkenti a bemeneti áram- és a kimeneti feszültségingadozást, így a processzort és a feszültségszabályozó modulokat (VRM – voltage regulation modules) megóvja a túlzott igénybevétel veszélyeitől. Ez a megoldás képes a gyors átmeneti reagálásra és arra a stabilitásra, ami különösen akkor térül meg amikor a CPUnak több áramra van szüksége, például nagy terhelésnél vagy túlhúzásnál.

WiFi-AP Solo – Vezeték nélküli kapcsolat a rendszer kikapcsolt állapotában is

A WiFi-AP Solo a PC sokoldalúságát tovább növeli azzal, hogy lehetővé tesz elérési pont (AP) és vezeték nélküli kliens üzemmódot is. A rendszer kikapcsolt állapotában az AP mód fenntartja a kapcsolatot a WLAN eszközökkel a játékok, az Internet-elérés és a nyomtatási funkciók megosztásához.

Ventilátor nélküli kivitel – Stack Cool és réz hőelvezető cső

A ventilátor nélküli szerkezet hatékony és zajmentes hűtést biztosít, nagymértékben csökkenti az alkatrészek által keltett hőt. Nézzünk filmeket, hallgassunk zenét vagy játszunk játékokat, és élvezzük a csendet és nyugalmat. A ventilátor meghibásodása okozta kár szintén a múlté. A réz hőelvezető cső a chipset által keltett hőt a hátsó I/O portokhoz közeli hűtőbordához irányítja, ahol a rendszerben lévő légáramlatok kivezetik azt. A Stack Cool hatékonyan vezeti el a kritikus alkatrészek keltette hőt a különlegesen kialakított PCB (nyomtatott áramköri kártya) hátoldalára a jobb hőleadás érdekében.

Teljesítmény, csendes működés

Az AI NAP funkció segítségével a felhasználók a futó folyamatok félbeszakítása nélkül „pihentethetik” számítógépüket. A rendszer tovább dolgozik minimális energiafelhasználás és zajszint mellett. Éjszaka, amikor a felhasználók alszanak, a lehető legcsendesebb módon tölthet le fájlokat és futtathat alkalmazásokat. „Felébresztéséhez” mindössze egy egérkattintásra van szükség. A teljesítmény és a csendes működés közti egyensúlyozás érdekében az AI Gear lehetővé teszi, hogy a felhasználók különböző profilok közül válasszanak, és így szabályozzák a CPU órajelét és feszültségértékét, a zajt és fogyasztást a lehető legkisebb értéken tartva.

A másik szeptemberi Asus alaplap-bejelentés a saját fejlesztésű Cross Graphics Impeller (C.G.I.) technológia, amely jelentősen nagyobb teljesítményre képes az ezt a technológiát nélkülöző Intel P965/ATI CrossFire alaplapoknál. A  C.G.I már megtalálható az ASUS P5B Deluxe és a P5B Deluxe/WiFi-AP alaplapokban.

C.G.I. kizárólag az ASUS P965 alaplapokon

A C.G.I. segítségével elért CrossFire teljesítmény-optimalizálás a Direct Media Interface-en (DMI) történik, az egy 16-szoros PCI Express slot-ot (x16 PCI Express Lanes) tartalmazó P965 Northbridge és egy másik 16-szoros PCI Express slot-ot (x4 PCI Express Lanes) tartalmazó ICH8R Southbridge között. - A  C.G.I folyamatos adatáramlást tesz lehetővé a Northbridge és a Southbridge között, növelve ezzel a Crossfire teljesítményét kettős GPU módban.

Egyszerű frissítés

Azok a felhasználók, akik a  két ASUS alaplap valamelyikével rendelkeznek, könnyedén frissíthetik rendszerüket az ASUS támogatói oldalán található legújabb BIOS letöltésével: www.support.asus.com. Ugyanitt megtalálható a hasznos és felhasználó barát LiveUpdate szoftver a BIOS egyszerű frissítéséhez. Ezek után a  C.G.I automatikusan aktiválódik a CrossFire grafikai kártyák telepítésével.
Kulcsszavak: ASUS alaplap

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50