Sikeres a Microsoft kalóz-windows elleni kampánya

Genda Csongor Zoltán, 2006. október 21. 21:03
A Microsoft jelenleg több kampánnyal is harcol Nagy-Britanniában a számítógépekre feltelepített nem jogtiszta Windows verziók számának a visszaszorításáért. A vállalat képviselői sikeresnek minősítették a kezdeményezéseket, ugyanis elmondásaik szerint majdnem elérték korábban kitűzött céljukat.
A "Keep IT Real" nevű kampányt még februárban indította útjára a szoftveróriás, aminek köszönhetően mostanra sikerült 11,7%-ra visszaszorítaniuk az illegálisan beszerzett Windows XP operációs rendszerek számát. Ez 4,3%-os javulást jelent az év eleji értékekhez viszonyítva. A vállalat ugyan 11%-os eredményt várt, azonban ezt a teljesítményt is óriási sikerként könyvelték el.

A "Feet on the Street" kezdeményezés keretein belül a redmondi konszern brit kirendeltsége 13 olyan nagy céget talált, amelyek együttesen több mint ötezer valamelyik Microsoft-szoftver kalózmásolatát telepítették fel az irodai PC-kre. Ezen kívül azonban hét olyan kereskedőt is letartóztattak a hatóságok a vállalat helyi alkalmazottainak a közreműködésével, akik illegális operációs rendszereket forgalmaztak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50