Egyetlen napra Budapesten a CSR világ nemzetközi legnagyobbjai

forrás Prim Online, 2006. október 23. 10:05
Október 26-án a budapesti Corinthia Grand Hotel Royal szállodában CSR Hungary 2006 címmel rendez szakmai konferenciát a Business Class, a Menedzserek Országos Szövetségének támogatásával és aktív közreműködésével. A világ számos CSR szakértője fogadta el a meghívást a konferenciára.
A szakma legnagyobbjai közé tartozó nemzetközi előadók között itt lesz Pierre Echard, a CSR Europe igazgatója, Edoardo Gai, a SAM (Sustainability Assessment Methodology) Research igazgatója, dr. Martin Antony Blake, az Angol Királyi Posta CSR vezetője, Hardi Péter, a kanadai nemzetközi Fenntartható Fejlődés Intézet főtanácsadója, James Woodbridge, a McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. marketing- és kommunikációs igazgatója, Richard Skene, a Holcim Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke, egyben a Hungarian Business Leaders Forum igazgatója, valamint Szondi György, az angol Leeds Business School docense is.

A konferencia célja, hogy újabb lendületet, bíztatást adjon a hazai szakembereknek, szervezeteknek azon nemzetközi szakmafejlesztési folyamatokban való részvételre, amelynek legfőbb célja a társadalmi felelősség definíciójának, alapelveinek és helyes gyakorlatának kidolgozása. Az előadások témái egymásra épülnek, így a nap során az is kirajzolódik, milyen konkrét társadalmi, gazdasági kihívásoknak kell ma eleget tenni a modern vállalatoknak, ill. hogy a cégek hogyan alakíthatják ki saját CSR-stratégiájukat. Fontos kérdéskör lesz a CSR gazdasági, értékteremtő funkciójának, valamint innovációval való kapcsolatának bemutatása is. A nagy érdeklődésre számot tartó konferencia során arra is fény derül, miért éri meg a felelős vállalatoknak a civil szervezetekkel, önkormányzatokkal való együttműködés, és arra is választ kapunk majd, vajon mérhető-e, s ha igen, akkor hogyan a társadalmi felelősségvállalás eredménye.

A rendezvény mindemellett egy különleges, Magyarországon még újdonságnak számító, TOP Corporate Philantropist 2006 (az év legjótékonyabb vállalata) díj ünnepélyes átadásának is helyszíne lesz. A több kategóriában is kihirdetésre kerülő díj alapítója a Magyar Adományozói Fórum, amely az idén első alkalommal publikálja a hazai vállalatok adományozói listáját.

E lista összeállításának valamint a díj átadásának legfőbb célja a felelős és átlátható vállalati adományozás hazai kultúrájának, presztízsének megteremtése, illetve az erre legnagyobb hangsúlyt fektetõ vállalatok tevékenységének példaként állítása, nyilvánosság előtti elismerése.

A CSR Hungary 2006 konferencia részletes programja, valamint az előadók részletes bemutatása
Kulcsszavak: konferencia

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50