XAPT Hungary Kft.: Nemzetközi díjak és elismerések

forrás Prim Online, 2006. november 1. 07:44
Az XAPT Hungary Kft., vezető magyarországi és Közép-Kelet Európai ERP és szoftvertanácsadási szolgáltató a 223. helyezést érte el a leggyorsabban növekvő európai vállalatok között a 2006. évi Europe's 500 Listán, valamint a 11. helyezést a leggyorsabban növekvő Közép-Európai technológiai vállalkozások között.
Az évenkénti gyors növekedést mutató és munkahelyteremtő vállalatok Europe's 500 listáját a „Europe's 500 – Vállalkozások a növekedésért” brüsszeli székhelyű nonprofit szervezet készíti el. A Europe's 500-at támogatásban részesíti a Microsoft és a KPMG. Az értékelésben magán- és közkézben lévő társaságok vettek részt, amelyek a 25 Európai Uniós tagállamban rendelkeznek székhellyel, továbbá Svájc, Norvégia, és Izland vállalkozásai is figyelembevételre kerültek. Az értékelés a társaságok 3 éves teljesítményét vizsgálja.

A megmérettetéshez a társaságoknak 2003. előtti alapításúaknak kell lenniük, és a vizsgált 3 éves referencia időszak kezdetén kevesebb, mint 5000 alkalmazottal kell rendelkezniük (2002. december 31.) az időszak végén viszont nem lehet kevesebb, mint 50 (2005. december 31.), és folyamatos foglakoztatási valamint bevételnövekedést kell felmutatniuk ezen időszak alatt. A lista a munkavállalók számának növekedésére koncentrál és a nyerteseket a Birch Index (alkalmazottak számának növekedése) alapján rangsorolják, amelyet a közgazdász David Birch szerkesztett a Massachusetts-i Technológiasi Intézetben (MIT), amely az abszolút munkahely növekedés és a relatív munkahely növekedés szorzata annak érdekében, hogy meghatározza a különféle méretű vállalkozások munkahelyteremtő erejét.

A 10. alkalommal kihirdetett 2006. évi listára első alkalommal kerülhettek fel az újonan csatlakozott EU tagállamokból. XAPT Hungary Kft. a viszgált 3 éves időszak alatt 400%-al növelte a foglakoztatást, és 239%-al a bevételét, 40 új munkahely létrehozásával. Ezzel az eredménnyel az év rangsorában a listán szereplő 111 informatikai szolgáltást nyújtó vállalkozás között az XAPT Hungary Kft. az 59-ik lett.

A Deloitte is közzétette ez évi Technology Fast 50 felmérésének eredményeit. A felmérésben 16 közép-európai ország vállalkozásait vizsgálják. Az évente megrendezésre kerülő versenyt a Deloitte nemzetközi tanácsadó cég Közép-Európa 50 legdinamikusabban fejlődő technológiai vállalkozásának elismerésére hozta létre. Ezen cégeknek az utóbbi öt év gazdálkodási eredményeit kell bemutatniuk.

A győzteseket a 2001–2005-ös időszakra jellemző százalékos árbevétel-növekedés alapján választják ki. A Technology Fast 50 esélyeseinek a következő feltételeknek kell megfelelniük: a 2001-es évtől kezdve legalább 50 000 euró árbevétellel és közép-európai székhellyel kell rendelkezniük, illetve olyan saját technológiával, amely jelentős mértékben hozzájárul az eredmény eléréséhez.

A Fast 50 listára összesen hét magyar cég került fel. A listán elfoglalt 11. helyével a második legjobb eredményt elért magyar cég az XAPT Hungary Kft. információ-technológiai cég, melynek fő tevékenysége a Microsoft Dynamics integrált vállalatirányítási rendszerek értékesítése, bevezetése, oktatása és vállalati igényeknek megfelelő testre szabása, továbbfejlesztése. Az XAPT a vizsgált 2001-2005 közötti öt év alatt több mint tízszeresére növelte árbevételét,  éves átlagban 59,04 %-os növekedést ért el. Ezt az ütemet továbbra is tartja, a 2006. évre is 60% növekedést prognosztizál, mivel már október közepén átlépte az 1 mrd Ft árbevételt.
Kulcsszavak: Fast 50 +céginfo Xapt-hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50