Az Intel és a BrainLAB együttműködése újítást hoz az egészségügybe

forrás Prim Online, 2006. október 31. 13:22
Az Intel Capital, az Intel stratégiai befektetésekkel foglalkozó részlege ma bejelentette, hogy 7.3 millió értékben vásárol a BrainLAB, magántulajdonban lévő, németországi, müncheni székhelyű, orvosi technológiát fejlesztő cég részvényeiből. A BrainLAB szoftver és hardver kiegészítőket gyárt olyan orvosi technológiákhoz, mint például a kép által vezérelt sebészet, vagy sugárkezelés.
Az Intel Capital a BraiLAB egyik érdekeltségének felvásárlásával az egészségügyi megoldások mobilabbá tételét kívánja támogatni, és a betegeket folyamatosan jobb, kiegyensúlyozottabb minőségű, és költséghatékonyabb egészségügyi ellátásban részesíteni.  Az Intel Capital azért is vásárolt részvényeket, hogy megteremtse a biztonságos és folyamatos információáramlás feltételeit a műtőkben, ami nagyobb hatékonyságot, jobb minőséget eredményez a betegellátásban is.

Mind az Intel mind a BrainLAB elkötelezett aziránt, hogy a technológia segítségével újítást vigyen az egészségügybe, pozitívabb élménnyé téve a gyógyítási folyamatot mind az orvosok, mind a betegek számára. Ennek érdekében a cégek megosztják egymással technológiai ütemterveiket, melyből mindkét fél kutatási és fejlesztési tevékenysége profitál, mint ahogy segít az orvosi eszközök és platform technológiák fejlesztésében.
Kulcsszavak: egészségügy Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50