Ha nem mérjük, nem is értjük

forrás Prim Online, 2006. november 8. 11:11
Az it Szolgáltatás Menedzsment Fórum Magyarország (itSMF) - amely a független, 40 országot tömörítő nemzetközi non-profit szervezet magyar tagozata - 2006. október végén rendezte meg  harmadik konferenciáját az Avnet Technology Solutions és a HP Magyarország szakmai és anyagi támogatásával a Hallgatói Információs Központban.
Az előadások összefogó mottója a metrika volt: „Ha nem mérjük, nem is értjük” jelszóval.
A szemináriumi előadások az ITIL alapú szolgáltatásmenedzsment-rendszerek alkalmazásával, fejlesztésével, a felmerülő tapasztalatokkal foglalkoztak, és ezek mérésével elérhető javítási lehetőségekkel.

A konferencia melletti kiállításon az Avnet Technology Solutions Kft. bemutatta az OpTier CoreFirst tranzakciókezelő rendszert is. Az CoreFirst rendszer az IT infrastruktúrában az üzleti folyamatok feltérképezésére, válaszidők és processzor felhasználás mérésére kifejlesztett szoftver.   

A konferenciát a szervezet hivatalos közgyűlése előzte meg, ahol Sarkadi-Nagy István, az itSMF Magyarország elnöke ismertette az elmúlt időszak eredményeit, a fórum hazai és nemzetközi helyzetét. A szervezet beszámolója után kiemelt hangsúlyt kapott az ITIL új verziójának fejlesztése illetve a koncessziós tender nyomán kialakult változások.

A közgyűlésen többek között Oroszi Norbertet választották meg az itSMF új elnökségi tagjának, megszavazták a magyar terminológia ingyenes terjesztését - melyhez szponzori támogatást várnak -, valamint döntöttek az ISO 20000 IT Service Management magyarországi honosításáról. Ez nagy előrelépés jelent a hazai IT piacnak, ahol 2005 óta a MSZE 15100 jelű előszabvány már elérhető volt Magyarországon.

A színvonalas esemény - amelynek non-profit sajátossága, hogy a részvételi díjat önkéntes alapon lehetett fizetni - nagy érdeklődést keltett az IT szakmán belül. A konferencián közel 140 fő vett részt, amelyből kilencven fő volt az „önként fizető”, és ötven fő volt az  ingyenesen regisztráló résztvevő. 

Az eseményen Tornyossy Gábor (HP/MOL), Suba Péter(Getronix), Jungbauer József és Schultz Péter(KELER/Alphanet), Almási József(ICON/Friesland), Tild Attila(IBM/FHB), Gelei Péter és Kiss Gergely (ING)  tartottak figyelemfelkeltő előadásokat.

A konferencia megszervezéséhez hozzájárult az Avnet szakmai és anyagi támogatása. A cég képviseletében Timár Tibor mutatta be a Magyarországon újonnan piacra lépett OpTier CoreFirst rendszert és adott információkat a termékről, hozzá kapcsolódó disztribúciós szolgáltatásokról.
Kulcsszavak: Avnet konferencia

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50