Az Interoute Európa legnagyobb sávszélességű távközlési hálózatát építi

Kiss Ádám Zoltán, 2006. november 8. 12:30
Az Interoute, Európa első páneurópai hálózati szolgáltatója bejelentette, hogy új optikai technológia telepítésével növeli meg teljes páneurópai hálózatának kapacitását, amely nagymértékben lecsökkenti a nagy sávszélességű szolgáltatások kiépítésének határidejét is.
A hálózati fejlesztés azt jelenti, hogy az Interoute által kiszolgált szolgáltatók megfelelő kapacitást fognak tudni biztosítani az Európai Unió összes netes felhasználója számára ahhoz, hogy azok igény szerint bármilyen digitális tartalomhoz sávszélesség-korlátozás nélkül hozzáférhessenek.

A fejlesztés mértékét érzékelteti, hogy a népszerű videómegosztó oldal, a YouTube jelenleg nagyjából 100 millió letöltést regisztrál naponta, és az interneten való összes letöltésnek nagyjából 4%-áért felelős. A fejlesztés után az Interoute képes lesz egyedül kiszolgálni 4000 YouTube-ot. Az Interoute ezzel a sávszélesség-növeléssel megelőzi több olyan konkurensét – például a BT-t is – amelyek hasonló platform fejlesztésén dolgoznak.

Az Interoute több, mint 22 millió eurót fektet be a fejlesztésbe; Nyugat-Európában az Infinera DTN digitális optikai hálózatát, míg Kelet-Közép-Európában a Ciena CoreStream Agilityjét alkalmazza. Matthew Finnie, az Interoute technikai igazgatója elmondta: “Mivel egész Európában saját hálózatunk van, a beruházás infrastrukturális részét hetek alatt le tudjuk bonyolítani és az egész telepítést három hónapon belül befejezhetjük, ami hihetetlenül gyors tempó. A jelenlegi fejlesztés keretében a hálózatunk kapacitása 800Gbps lesz, és az új technológia telepítését hetente 1500 kilométeres hosszúságban valósítjuk meg.”
Kulcsszavak: Interoute

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14