Symantec Ghost 2.0

forrás Prim Online, 2006. november 10. 12:29
A Symantec bemutatta a Ghost Solution Suite 2.0 termékét, az iparág egyik legszélesebb körben használt vállalati képfeldolgozási és besorolási megoldásának legújabb verzióját, amely most már a Microsoft Vistához és az x64-bit Windows-hoz is támogatást nyújt. A Symantec Ghost Solution Suite 2.0 gyors és megbízható Windows telepítést, áthelyezést és szoftver disztribuciót biztosít, és világszerte elismert, igazolt, megbízható és megengedhető megoldás a Windows-rendszerek működtetéséhez, kezeléséhez.
Intuitív tervezésével, átfogó, beépített útmutatásaival a Ghost Solution Suite 2.0 gyors és könnyű üzembe helyezést, konfigurálást és elsajátítást garantál. Emellett a központi kezelési konzolja egyszerűsíti a manapság elterjedt, bonyolult desktopok, notebookok és szerverek, valamint magas szintű távfelügyeleti és mobil rendszerek kezelését.

Megnövelt sebesség

A Ghost Solution Suite 2.0 lehetővé teszi az IT szervezetek számára, hogy a Windows rendszerek manuális áthelyezéséhez képest akár 90 százakkal csökkenthetik a ráfordított időt és költségeket. A Ghost Solution Suite 2.0 a rendszergazdák számára biztosítja azokat az eszközöket, amelyek segítségével az operációs képek vagy alkalmazások helyét áthelyezhetik egy PC-re néhány perc alatt. A Ghost Solution Suite 2.0 gyorsítja és hatékonyabbá teszi a Vista üzembe helyezését és installálását azáltal, hogy a rendszergazdák testre szabhatnak szabványos operációs környezeteket és létrehozhatnak egyetlen képfájlt, amelyet eltérő géptípusokra, illetve párhuzamosan nagyszámú gépekre alkalmazhatnak. Ez csökkenti a többszörös képfájlok fenntartását, illetve lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy a képfájlokat naprakészen tartsák anélkül, hogy többszörös képváltozatokat kellene létrehozniuk.

Az áthelyezési képességek lehetővé teszik az adatok, alkalmazás-beállítások, az egyéni felhasználók Windows konfigurációs beállításainak gyors és könnyű áthelyezését egy új operációs rendszer üzembe helyezésénél. Ez csökkenti a számítógépek vagy operációs rendszerek cseréjéből fakadó hatásokat, így minimalizálja a végfelhasználók számára okozott zavarokat.

Egyszerű használat

A Ghost Solution Suite 2.0 használatával a végfelhasználói rendszerek áthelyezése egyszerűbbé válik az integrált felhasználó áthelyezési funkcióval és az elosztott rendszerek áthelyezését segítő funkcióval. A rendszergazdák olyan programokat konfigurálhatnak, amelyek mentési képeket készítenek a felhasználói adatok és beállítások rögzítésével, új operációs rendszerek üzembe helyezésekor másodlagos konfigurációk létrehozásával, a felhasználói adatok és beállítások visszaállításával. Továbbá, a rendszergazda a Ghost Solution Suite 2.0 egyéb funkcióit is használhatja a zavartalan működés biztosításához, így a csoportfájlok áthelyezését a teljes hálózatra kiterjedő irányítással.

Megnövelt funkcionalitás

A Ghost Solution Suite 2.0 egy másik újdonsága az NTFS képek szerkesztése. Ez a funkció, a már meglévő FAT és EXT2/3 képszerkesztési funkciót megtoldva lehetővé teszi a rendszergazdák számára hogy hozzáadjanak, eltávolítsanak és módosítsanak fájlokat és mappákat a Ghost képekben, tekintet nélkül az alapul szolgáló fájlrendszerre. A Ghost Solution Suite 2.0 e mellett GUID felosztási támogatást is tartalmaz (GPT) a nagyobb részek képszerkesztésére, amely szintén megkönnyíti az adatáthelyezést a Windows Vistába. A rendszergazdák a Ghost Solution Suite 2.0-t most már arra is használhatják, hogy képeket készítsenek és telepítsenek hardver RAID sorokról WinPE alatt, amely lehetővé teszi képek készítését az egyes részekről, amelyek nagyobbak, mint amelyet bármely meghajtó biztosíthat.
A Ghost Solution Suite 2.0-ot könnyű üzembe helyezni, konfigurálni és használni, nem kíván speciális IT személyzetet vagy tanácsadó szolgálatot. 
Kulcsszavak: security Symantec

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14