Több mint 300 ezer Wii kelt el két nap alatt Európában

Genda Csongor Zoltán, 2006. december 14. 18:13
A Nintendo múlt hétvégén kezdte meg legújabb játékgépe, a Wii európai forgalmazását, s máris az első két nap alatt 325.000 darabot sikerült eladnia a vállalatnak.
A gyártó közleménye szerint a konzol mellett a játékok iránt is sokan érdeklődtek, s a legnépszerűbbnek a Legend of Zelda; Twilight Princess bizonyult, amelyből összesen 240.000 kelt el, a Wii-vásárlók fele pedig a Wii Play című game mellett döntött. A külföldi lapok tudósítói már a premiert megelőző napon hosszú sorokról számoltak be Európa-szerte, s rengeteg üzlet már éjfélkor megnyitotta kapuit, hogy kiszolgálhassák a vevőket. Az óriási kereslet miatt máris hiánycikknek számít a Wii, a Nintendo viszont megpróbál folyamatos utánpótlást biztosítani. Azonban nem csak Európában, hanem az Egyesült Államokban és Japánban is hamar elkapkodták az első szállítmányokat. Így például a vállalat amerikai kirendeltsége arról számolt be, hogy alig több mint egy hét alatt 600.000 darab konzolt értékesítettek, a szigetországban pedig már az első nap 400.000 Wii lelt gazdára.
Kulcsszavak: játék Nintendo

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14