Fél év alatt 10 millió DS-t adott el a Nintendo

Milkovits Gábor, 2006. október 26. 22:02
A Nintendo idén áprilistól szeptember végéig összesen 10,09 millió DS hordozható játékgépet értékesített, amivel mind bevételeit, mind pedig nyereségét jelentősen sikerült megnövelnie.
A japán vállalat az elemzőket is meglepve 298,82 millió jenes (kb. 518 milliárd Ft) forgalmat bonyolított a vizsgált időszakban, nettó nyeresége pedig elérte az 54,35 milliárdot (kb. 94 milliárd Ft). Mindez 70, illetve 48%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi időszakhoz viszonyítva, miközben a fő hajtóerő DS készülékek eladásai közel megháromszorozódtak. A Nintendo a teljes pénzügyi évben, azaz 2007. március végéig 20 millió DS-t kíván értékesíteni. A hordozható játékgép a Sony PSP által támasztott konkurencia ellenére igen sikeres, ami főleg a rendkívül gazdag, a szokásos közönség mellett nőket és szélesebb korcsoportokat is megcélzó játékválasztéknak, valamint a relatíve olcsóbb árnak köszönhető. A PSP kezdeti eladási nehézségeit ugyanakkor éppen a viszonylag kevés elérhető jó játék okozta.

A Nintendo úgy tűnik, hogy a Wii konzol esetében is a DS-nél bevált taktikát kívánja alkalmazni, vagyis a sokrétű játékokat és az egyszerűbb és olcsóbb hardvert szeretné ötvözni a siker érdekében. A cég nem kevesebb, mint 6 millió Wii-t tervez eladni november közepe és március vége között, miközben a Sony mindössze 500 ezer PS3 konzolt tud biztosítani a novemberi tengerentúli premierhez, az európai forgalmazás pedig a Blu-ray meghajtóhoz kapcsolódó alkatrészgondok miatt csak jövő márciusban indul. Kérdés persze, hogy a Nintendo készülékek viszonylag olcsóbb árukkal akkor is állják-e majd a sarat riválisaikkal szemben, ha azoknak sikerül úrrá lenni a technikai nehézségeken, és versenyképes játék-portfóliót is tudnak biztosítani csodakészülékeikhez.
Kulcsszavak: játék Nintendo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50