"Magyar nagyfal": segítség vállalatoknak

forrás Prim Online, 2007. március 1. 18:12
A magyarországi vállalatok jelentős százaléka sajnos egyáltalán nem, vagy csak kevéssé védekezik az internetről érkező fenyegetések ellen. Pedig kellene – hiszen hatalmas összegek forognak kockán.
Az angolszász ajkakon forgó “malware” kifejezés egyfajta gyűjtőfogalom, egyike az internettel kapcsolatban manapság leggyakrabban emlegetetteknek: olyan rosszindulatú programokat, a világhálóról érkező támadásokat jelöl, amelyek egytől-egyig a felhasználónak akarnak kárt okozni. Ide tartoznak a reneszánszukat élő vírusok, de a beszivárgó programok is, amelyek a bankszámlánk adataira pályáznak.

Az interneten adatforgalmat lebonyolító cégek esetében egy-egy felderítetlen “rés a pajzson” olyan, mint egy felhívás az adatrablásra – ráadásul mindezzel a világháló egészét is veszélyeztetik, tovább növelve a “gócpontok” számát.

A Panda Software Hungary ennek megoldására most komplex, minden biztonsági rés felderítésére irányuló auditszolgáltatást indított; a Malware Radar néven futó átvilágító mindenre kiterjedő elemzést nyújt a cégek gépein. A szolgáltatás automatikusan malware-ek után pásztázva vizsgálja végig az egész hálózatot, és az eredményeket egy második lépcsőben képzett auditoroknak továbbítja, így az ügyfél teljes szolgáltatást kap. A Malware Radar első használatáért nem kell fizetni, így minden vállalat tesztelheti saját rendszerét. A neves, IT-biztonságtechnikai megoldásokat forgalmazó cég, a Panda Software termékével a cég reményei szerint javulni fog hazánk IT-biztonsági hozzáállása és állapota.

A szolgáltatás elérhető a www.malwareradar.com címen.
Kulcsszavak: Panda Software security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55