Holnap érkezik a Windows kurzorhiba javítása

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 2. 18:16
Több biztonságspecialista, köztük a McAfee is felhívta a napokban az internetezők figyelmét egy az animált kurzorok kezelésével kapcsolatos komoly Windows-hibára. Időközben már megjelent egy nem hivatalos javítás, ám holnap a Microsoft is kiadja a megfelelő Patch-et.
A Microsoft képviselői a hétvégén megerősítették a .ani kiterjesztésű kurzorfájlokat érintő sebezhetőség létét. A redmondiak bejelentése szerint a szóban forgó biztonsági rést kihasználván a hackerek átvehetik az uralmat a megfertőzött PC felett, és rosszindulatú kódokat futtathatnak azon. Ehhez elegendő, ha az internetezők lehívnak egy a bűnözők által készített preparált weboldalt, vagy megnyitnak egy manipulált HTML-mailt. A Microsoft által közzétett dokumentumból kiderül, hogy a sebezhetőség a Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003 és Windows Vista operációs rendszereket érinti.

Az eEye Digital Security biztonságspecialistái már kiadtak egy nem hivatalos Patch-et, amelyet innen tölthetnek le az érdeklődők. A Microsoft képviselői is bejelentették a mai napon, hogy elkészültek a javítással, amelynek közzétételével nem várnak a 10-i foltozónapig, hanem április 3-án, azaz már holnap elérhetővé teszik azt, ugyanis rendkívül gyorsan terjed a weben a hibát kihasználó kód.
Kulcsszavak: Windows security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55