Hódít az optikai kábeles internet Japánban

Milkovits Gábor, 2007. április 5. 20:18
A japán NTT távközlési vállalat optikai kábeles internet-előfizetőinek száma március végén meghaladta a hagyományos ADSL ügyfelekét, ami jól mutatja az új technológia térhódítását.
A legnagyobb japán internet-szolgáltatónak jelenleg több mint 6 millió előfizetője netezik optikai kábeles kapcsolaton, ez pedig most először több mint az NTT által kezelt ADSL linkek száma, ami tavaly óta 360 ezerrel 5,32 millióra csökkent. Az optikai kábeles kapcsolat akár 100 megabit/s-os adatátvitelre is képes, de legalább kétszer olyan gyors, mint a hagyományos réz telefonvezetékeket használó ADSL vagy ADSL2+, további előnye pedig, hogy a sávszélesség nem csökken látványosan a városon belüli hálózatokon. A nagyobb és egyenletesebb sávszélesség hosszabb távon behozza a hálózatfejlesztés költségeit, mivel az ilyen hálózatokon jóval könnyebb olyan szolgáltatásokat értékesíteni, mint például a szélessávú videók vagy az olcsó VoIP internetes telefon. A Yano Research piackutató szerint például az új japán vezetékes telefon-előfizetők 60-70%-a jelenleg egyúttal optikai szálas internethez kapcsolódó VoIP telefonszolgáltatásra is előfizet. A vállalati ügyfelek számára szintén vonzó, hogy az optikai kábeles interenet/VoIP telefonos szolgáltatás alapdíja alacsonyabb, mint az ADSL/analóg telefonos csomagok esetében.

Az NTT 2010-re 30 millió optikai kábeles Internet-előfizetővel számol, azt azonban enm említi, hogy ezekből mennyi lesz a vállalati ügyfél. A Yano Research szerint 2011-re egész Japánban 27 millió egyéni előfizető internetezik majd optikai kábeles kapcsolaton keresztül.
Kulcsszavak: ADSL DSL NTT

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50