Itt az első iPod-vírus

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 5. 22:44
A Kaspersky Lab munkatársai a mai napon bejelentették, hogy felfedezték az első olyan kártevőt, amely alkalmas az iPod zenelejátszó készülékek megfertőzésére.
Az orosz biztonságspecialisták a Podloso nevet adták a vírusnak, amely a proof-of concept kategóriába tartozik. Az efféle kártevőkkel a hackerek saját tehetségüket akarják bizonyítani, hogy tudnak olyan kódokat írni, amelyek egy új platformon is képesek futni. A szakemberek elmondták, hogy éppen ezért a Podloso sem jelent komoly veszélyt az iPod-tulajdonosokra , ugyanis nem vértezték azt fel kárt okozó funkciókkal.

Jó hír még, hogy a program csupán iPodLinux-környezetben működik, ami nem az Apple által előtelepített operációs rendszer, hanem egy nyílt forráskódú disztribúció, amelyet azért fejlesztett ki egy önkéntes programozó csapat, hogy más formátumokat is le lehessen játszani a készülékkel.

Mindent összevetve a Kaspersky Lab specialistái kijelentették, hogy a Podloso ugyan nem veszélyes, ám rámutat arra, hogy az iPod-felhasználók sincsenek teljes biztonságban, és a későbbiekben akár ennél jóval komolyabb kártevők is felüthetik a fejüket.
Kulcsszavak: vírus security iPod

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50