23%-os bevételnövekedés a Check Pointnál

Kovács Attila, 2007. május 2. 19:22
Az angol Check Point Software Technologies Ltd. internetbiztonsági vállalat bejelentette a 2007. március 31-ével végződött, első negyedévi pénzügyi eredményeit.
A teljes bevétel: 164,0 millió USD, ami a 2006. első negyedévi 133,6 millió USD-hez képest 23%-os növekedést mutat. 2007 első negyedévében a hálózati biztonság üzletág 146,5 millió dollárral járult hozzá a teljes bevételhez, ami 10%-os növekedést jelent 2006. első negyedévéhez képest. Az adatbiztonság (a Protect Data akvizíciója révén) 17,5 millió dolláros bevételt hozott. A nettó bevétel – GAAP: 46,9 millió USD, 2006. első negyedévében 61,6 millió USD volt. A 2006. első negyedév és a 2007. első negyedév közötti GAAP nettó bevételbeli különbség oka az akvizícióhoz kapcsolódó kiadások: a Protect Data akvizíciójához kapcsolódó 17,0 millió dollláros folyamatban lévő k+f költségek, valamint a Protect Data és az NFR Security akvizíciójához kapcsolódó, egyéb akvizíciós költségek (nettó) 5,4 millió USD értékben. A nettó bevétel – nem-GAAP: 78,6 millió USD, ami 3,5 millió USD, azaz 5% növekedés 2006. első negyedévének 75,1 millió USD-os nettó (nem-GAAP) bevételéhez képest. A nem-GAAP nettó bevétel nem tartalmazza a folyamatban lévő K+F, valamint a részvényalapú kompenzációs és az akvizíciós költségeket. 

Gil Shwed, a cég elnöke és ügyvezető igazgatója elégedett a negyedév pénzügyi eredményeivel. Szerinte az eredmények jól mutatják a hálózatbiztonsági üzletág növekedését, aminek alapját új termékek és előfizetési program sikere, valamint az adatbiztonsági piacra való terjeszkedés teremtett meg.

Jövedelemelhatárolás: 238,4 millió USD, ami a 2006. december 31-i elhatárolt jövedelemhez képest 17%-os (34,3 millió USD), a 2006. március 31-ihez képest 33%-os (59,5 millió USD) növekedés. A Protect Data akvizíciója révén az adatbiztonság üzletág konszolidációjának 13,3 millió dolláros jövedelemelhatárolása volt 2007 első negyedévében.Bővített egy részvényre jutó hozam – GAAP: 0,21 USD, 2006. első negyedévben 0,25 USD volt. A  2007 első negyedév és a 2006 első negyedév közti különbség oka az akvizícióhoz kapcsolódó kiadások: a Protect Data akvizíciójához kapcsolódó, folyamatban lévő k+f költségek 0,07 USD értékben, valamint a Protect Data és az NFR Security akvizíciójához kapcsolódó, egyéb akvizíciós költségek (nettó) 0,02 USD értékben. Bővített egy részvényre jutó hozam – nem-GAAP (nem az általánosan elfogadott könyvelési alapelvek szerinti): 0,35 USD, ami a 2006. első negyedévi 0,31 dollárhoz képest 13 %-os növekedést mutat. A nem-GAAP EPS (részvényenkénti eredmény) nem tartalmazza a folyamatban lévő k+f, valamint a részvényalapú kompenzációs és az akvizíciós költségeket.Részvény-visszavásárlási program: 2007. első negyedéve során a Check Point 2,3 millió részvényt vásárolt, közel 55,6 millió USD összértékben. Cash Flow: 110,0 USD volt, míg 2006. első negyedévében 116,6 millió USD volt. Készpénz és befektetési egyenleg: 2007. március 31-én, 1,12 milliárd USD.

Főbb üzleti események és bejelentések az első negyedév folyamán.

  • Az egységes biztonsági architektúra kibővítése az adatbiztonságra: A Protect Data akvizíciójának 2007. január 17-i lezárásával nagy lépést tett a vállalat annak érdekében, hogy a Check Point üzleti tevékenységét kibővítse az adatbiztonság területére is. Az architektúra adatbiztonsággal való kibővítése lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy mobil adataikat biztonságban tudják, illetve minimálisra csökkentsék az adatvesztés és -lopás kockázatát.
  • Új változatú hálózatbiztonsági termék bejelentése: NGX R65. Az NGX platform új verziój jelentősen csökkenti a vállalatok hálózati biztonság felügyeletének összetettségét. Az új verzió, a plug-in architektúra révén segíti a felügyeleti frissítések kapcsán felmerülő problémák csökkentését. Ugyanakkor kibővíti a belső biztonságot az új hálózat-hozzáférési ellenőrzésen (Network Access Control – NAC) keresztül. Mindemellett olyan új képességeket is tartalmaz, mint a web filtering, a VoIP bővítések stb. Az NGX R65-höz kapcsolódó VPN-1 Power új iparági szabványt határozott meg nyílt szerveren a kombinált tűzfal és behatolásvédelmi teljesítmény terén: 12 Gbps-os  tűzfalteljesítményt és 5,1 Gbps behatolásvédelmi teljesítményt ért el.
  • Új UTM biztonsági berendezések középvállalkozások számára: a Check Point bejelentette az egyesített kockázatvédelmi megoldást (Unified Threat Management, UTM) nyújtó berendezések új vonalát, amely teljes, többrétegű védelmet nyújt az internetes fenyegetések ellen. Az UTM-1 biztonsági berendezések a Check Point vállalati biztonság terén bizonyított szakértelmén, valamint a vállalatok egységes biztonsági architektúrájának megteremtésére irányuló törekvésein alapulnak. A berendezések könnyen telepíthetőek és központilag irányíthatóak, így elősegítve a telephelyek felügyeletének egyszerűbbé tételét.
  • A Check Point Integrity elnyerte az amerikai kormányzati szervezetek EAL 4 minősítését. Végponti tűzfal, alkalmazás, IM és spyware biztonság kategóriában szerezte meg a minősítést. Így a Check Point az egyetlen biztonsági vállalat, amely valamennyi kritikus hálózati biztonság kategóriában – tűzfal, VPN, IDS, IPS, végpont-biztonság –, valamint adatbiztonsági termékeivel is ilyen minősítést szerzett.
Kulcsszavak: +céginfo Check Point

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14