Új vállalati kémprogram-eltávolító

forrás Prim Online, 2007. május 8. 10:10
A kémprogramok a vírusoknál lényegesen nagyobb veszélyt jelentenek mind a vállalati, mind az otthoni számítógépekre, ráadásul sokszor az összes munkaállomáson zavartalanul tevékenykedhetnek. Antivírust ma már minden számítógépen találhatunk, de megfelelő kémprogram-védelemről még kevés cég gondoskodik, ezért az új károkozók könnyen és sok esetben probléma nélkül terjedhetnek.
A Sunbelt Software új vállalati kémprogram-eltávolítója, a CounterSpy Enterprise 2 a világ első hibrid védelmi rendszereként már több, mint 750.000 káros alkalmazás és kémprogram ellen nyújt egyszerre védelmet.

A CounterSpy Enterprise második kiadása számos újdonságot foglal magában: a VIPRE™ antivírus és a FirstScan™ rootkit eltávolító technológiát, és egy új, kernel szintű Aktív Védelmet. A CounterSpy Enterprise 2 már automatikusan is települhet a hálózat összes számítógépére, egyúttal természetesen a Windows Vista operációs rendszert használó munkaállomásokra is. A teljes vállalati védelmi rendszert egy továbbfejlesztett, rendkívül könnyen kezelhető központi vezérlőpultról lehet irányítani, ami az új változat erőforrás-optimalizálásainak köszönhetően akár 5.000 számítógépet is ki tud szolgálni egyetlen szerverről.

Hibrid technológia az új károkozók ellen

A CounterSpy 2 egyedülálló hibrid megközelítése egyetlen védelmi rendszerben egyesíti az antivírusok sebészi pontosságát és a kémprogram-kereső alkalmazások széleskörű eltávolító képességeit. A hagyományos kémprogram-eltávolító technológia és az új VIPRE™ antivírus együttes alkalmazásával a CounterSpy 2 megbízható védelmet nyújt az egyre bonyolultabb elektronikus károkozók összes fajtája ellen.

A teljesen újraírt hibrid keresőmotor elődjénél lényegesen gyorsabb és hatékonyabb: a számítógép lassítása nélkül, mindössze 10-15 MB memóriahasználattal nyújt átfogó védelmet.
 
FirstScan és az új kernel szintű Aktív Védelem

Az új FirstScan technológia segítségével a CounterSpy 2 a Windows betöltődése előtt, a Windows rendszerhívások megkerülésével képes a károkozók eltávolítására, így a rendszerhívásokat meghamisítani próbáló rootkitek és fejlett kémprogramok sem maradhatnak rejtve. A CounterSpy 2 kernel szintű Aktív Védelme segítségével a károkozókat indulás előtt képes blokkolni, és a nem kívánatos rendszermódosításokat a károkozó azonnali felfüggesztésével tudja megakadályozni.

Bővülő menedzsment szolgáltatások

Az új vállalati kémprogram-eltávolító minden egyes gépet automatikusan ellenőriz, s ha a vállalat kiszolgálója bármilyen oknál fogva nem elérhető, akkor az egyes felhasználóknál telepített programok a Sunbelt Software szervereiről tudják frissíteni a legújabb kémprogramokat is tartalmazó adatbázisukat. Az új kliensoldali kezelőfelületnek köszönhetően a végfelhasználók maguk is elindíthatják, illetve leállíthatják az ellenőrzést, de a rendszergazda döntése szerint a CounterSpy 2 akár láthatatlanul is végezheti a dolgát. A rendszergazdák munkáját nagyban elősegíti, hogy a CounterSpy 2 automatikusan települhet minden, a hálózathoz csatlakozó számítógépre.

A CounterSpy Enterprise 2 kompatibilis marad a korábbi 1.5 és 1.8-as változatokkal, és minden jelenlegi felhasználó ingyenesen válthat az új védelmi rendszerre.
Kulcsszavak: vírus security Sunbelt

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50