Az Apple frissíti népszerű MacBook modelljeit

forrás Prim Online, 2007. május 16. 16:23
Az Apple bemutatta népszerű MacBook mobil számítógép termékcsaládjának legújabb modelljeit, melyek gyorsabb Intel Core 2 Duo processzorokat, alapkiépítésben 1 GByte RAM tárat és nagyobb merevlemezeket tartalmaznak.
Az új MacBook csupán 1 hüvelyk vastag és 802.11n szabvány szerinti vezeték nélküli hálózati csatlakozót tartalmaz, mely a 802.11g rendszerek adatátviteli sávszélességének ötszörösét, hatósugarának kétszeresét kínálja. Minden MacBook rendelkezik beépített iSight kamerával a kényelmes és egyszerű videó-telefonálás érdekében, valamint MagSafe tápegység-csatlakozóval, mely önműködően kiold, ha a vezetéket véletlenül megrántják, így megakadályozza, hogy a számítógép leessen az asztalról. Az új MacBook modellek tartalmazzák az Apple többszörösen díjnyertes iLife '06 programcsomagját is.

A ragyogó, fényes, 13"-es szélesvásznú képernyővel rendelkező MacBook három változatban lesz elérhető: kecses 2,0 és 2,16 GHz-es fehér, illetve 2,16 GHz-es fekete kivitelben. A beépített iSight kamera bárhonnan lehetővé teszi videó-konferencia elindítását, akár mobil Internet kapcsolaton keresztül is, az előre telepített iChat AV szoftvernek köszönhetően; az iMovie program segítségével pedig videós naplóbejegyzések is lehet rögzíteni. A mobil életmód igényeit szem előtt tartva, a MacBook-ot mágneses elvű MagSafe tápegység-csatlakozóval látták el, így ha valaki beleakad a vezetékbe, a számítógépet nem rántja le az asztalról. A mobilitás jegyében, a MacBook a legutolsó generációs 802.11n szabvány szerinti vezeték nélküli hálózati csatolót is tartalmaz, mely a 802.11g rendszerek adatátviteli sávszélességének ötszörösét, hatósugarának kétszeresét teszi elérhetővé.

A hamarosan az üzletekbe kerülő új MacBook modellek már vásárláskor tartalmazzák az iLife '06 szoftver-csomagot, melynek részei az iPhoto, iMovie HD, iDVD, GarageBand és iWeb digitális életstílus-programok. A MacBook a világ legfejlettebb operációs rendszerével, a Mac OS X 10.4.9 verzióval kerül forgalomba, mely egyebek között tartalmazza a Safari, Mail, iCal, iChat AV, Front Row és Photo Booth programokat is.
Kulcsszavak: Apple notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50