Új minikamkorderrel jelentkezik a Samsung

Széles Csongor, 2007. május 30. 11:05

A Samsung bemutatta az SC-X300, vagy más nevén a VP-X300 ultrakompakt kamkorderének L-es verzióját, amely ezúttal egy, az időjárás viszontagságaival dacoló külső kamerával egészíti ki a kamera funkcionalitását. A kiegészítőnek köszönhetően a sportos kamkordert betehetjük az esővédett hátizsákba vagy a zsebünkbe, majd a pici, külső, akár inggombra is tűzhető kamerácska csatlakoztatásával simán filmezhetünk a legnagyobb viharban is. A kamkorder SD/MMC memóriakártyán rögzíti az anyagot, amelyet a 2 inches átmérőjű LCD képernyőn is megnézhetünk, mielőtt a számítógépre mentenénk az USB csatlakozó segítségével.

A Samsung ezzel a kamkorderrel az akció szerelmeseit célozza meg, azokat, akik extrém körülmények között is filmezni szeretnének. A VP-X300L természetesen nem csak esőben használható, így például a hegymászók, terepbicajosok vagy a más, mindkét kezet igénybe vevő sportot űzők is hasznát vehetik. A VP-X300L célja nem más, mint a felhasználó maximális szabadsága. A gyártó állítása szerint ez a nagyfokú szabadság nem megy a minőség rovására. A kamkorder kifejezetten jó minőségű mozgófilmeket rögzít (MPEG4 ASP 720 x 480, 25 fps), és egy elektronikus képstabilizátor igyekszik a segítségünkre a rázósabb helyzetekben. A 10x optikai zoom funkcionalitását nem kell dicsérni, segítségével jó minőségű fényképeket készíthetünk. A kamkorder USB csatlakozása mellett megtaláljuk a PictBridge funkciót is, azaz a fotókat a számítógép nélkül is kinyomtathatjuk. A kamkorder egyenesen memóriakártyára dolgozik, ezért a felvételek nem igényelnek utólagos digitalizációt, így azonnal meg is oszthatók az interneten. A készülék akkumulátora 80 percnyi üzemidőt biztosít.

Ha ez még mindig nem elég, a Samsung tartogat még egy ászt a felhasználó meghódítására: a VP-X300L a manapság divatos multimédia-élményt is támogatja. Ez lényegében annyit jelent, hogy a tulajdonos mp3 formátumú zenét is megszólaltathat a kamkorderen, így ha eső nem is esik, a megfelelő melódiának köszönhetően szem nem marad szárazon... Az pedig már csak hab a tortán, hogy a VP-X300L számítógéphez csatlakoztatva webkameraként is működtethető.

Kulcsszavak: kamkorder Samsung

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Április elején hirdetik ki a természetfotózás egyik legrangosabb versenyének győztesét

A Varázslatos Magyarország több mint egy évtizede az ország egyik legrangosabb és legizgalmasabb természetfotó pályázata, mely a képek által nyit ablakot nemzeti parkjaink természeti csodáira, ezzel felhívva a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A kilenc hónapon át tartó versenyben a fotósok nemcsak havonta részesülnek díjazásban, de az évad legeredményesebb fotósa elnyeri A magyar természetfotó nagydíját és a vele járó Arany Daru szobrot is. 

2024. február 28. 14:34

Új Sony objektív állóképekhez és videókhoz is

A Sony örömmel jelenti be az új kompakt, 35 mm-es, full-frame kompatibilis α (Alpha) E-bajonettes objektívjét, az FE 24-50mm F2.8 G standard zoomot, amely a teljes zoomtartományban F2,8 maximális rekeszértékkel rendelkezik. Kicsi és könnyű teste ellenére eléri a nagy felbontású teljesítményt és a gyönyörű bokeh-t, amely egy nagy rekesznyílású, F2,8-as G objektívtől elvárható. A 24 mm-től 50 mm-ig terjedő gyújtótávolságot fed le, így az állóképektől, például a mindennapi pillanatképektől és portréktól kezdve a videókészítésig minden megörökíthető, mindezt kiváló minőségben, de olyan kialakítással, amely a legkisebb táskában is könnyedén elfér.

2024. február 23. 14:36

Megalakult a Xiaomi x Leica Optical Institute

A Xiaomi, a világ egyik vezető mobiltelefon-gyártója, és a Leica Camera AG együtt jelentették be, hogy létrehozták a Xiaomi x Leica Optical Institute elnevezésű intézményt, amelyre az egész okostelefon iparág fejlődését meghatározó, mérföldkő jelentőségű fejleményként tekint a két vállalat. Az új szervezet elsősorban az optikai technológiák fejlesztésére koncentrál majd, különböző tudományos diszciplínák – többek között a digitális képalkotás és a mesterséges intelligenciára épülő technológiák – egyesítésével. 

2024. február 20. 14:33

Bemutatták a MediaMarkt fotópályázatának győztes alkotásait

Ünnepélyes díjátadó keretein belül kihirdették a MediaMartk 8. alkalommal megrendezett fotópályázatának nyerteseit, és megnyitották a legjobb fotókból készült kiállítást a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban. A neves fotóművészekből álló zsűri több mint 10 000 pályázat közül választotta ki a legjobbakat.

2024. február 12. 16:03

Különleges természeti képek taroltak a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyén

Vulkánkitörés okozta szélsőséges időjárást, háborús filmeket idéző repülő-showt és félelmetes sast ábrázoló alkotások nyerték el idén a HUAWEI XMAGE Awards (korábban NEXT IMAGE Awards) nemzetközi mobilfotós pályázat három fődíját. A fejenként bruttó 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalommal járó nyertes pályaműveket több mint 600 ezer nevezés közül választotta ki a szakértői zsűri. A nemzetközi megmérettetést 2017 óta rendezik meg, elsődleges célja megmutatni, hogy a magas színvonalú, akár művészi fotók elkészítéséhez nincs feltétlenül szükség professzionális fényképezőgépre.

2023. november 22. 13:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15