Vista kiadású Bearlake alaplap

Kiss Ádám Zoltán, 2007. július 17. 19:45

Három új P35-ös Asus alaplap jelent meg Magyarországon, illetve egy Vista-s 965-ös is, ez utóbbi érdekes módon külön a Vista által támogatott második megjelenítő kihasználására készült.

A Bearlake kínálat egyelőre még nem tört be az olcsó alaplapok közé, de választhatunk jól felszerelt, és hihetetlenül jól felszerelt alaplapok között. Felmerül a kérdés, hogy az Asus P5B Premium Vista Edition alaplapban mit is jelent a Vista. Egyrészt egy kisméretű infra távirányítót, amivel közvetlenül elérhetjük kedvenc alkalmazásainkat, és indíthatjuk távolról, ám ennél fontosabb, hogy egy kis színes LCD is van a csomagban, ami a gép felfüggesztett állapota mellet is kijelzi a pontos időt, jött-e levelünk, milyen kinn az időjárás, és hasonló alapfunkciókat. A másodkijelző a Vista újítása, az Asus pedig láthatóan igyekszik kihasználni a lehetőségeket.

Az új P35-ös lapok között a P5K3-as DDR2-es verziója is megérkezett, a mindennel felszerelt P5K Deluxe/WIFI-AP, amire sok HDD-t köthetünk, de van az alaplapon szépszámú LAN csatlakozó, külső FireWire és External SATA, nem csoda, hogy PS/2-es egércsatlakozóra már nem maradt hely, ám még a legkisebb felszereltségű P5K-n is van gigabit lan, FireWire, és CrossFire támogatás. Fontos, hogy ebben az esetben nem működik az a technika, miszerint valaki most vesz a drága alaplapba egy Celeront és később valami komolyabb processzort, mert a P35-ös chip nem támogatja az 533-as FSB-t. A memória kompatibilitást is célszerű alaposan átrágni, mert a piacon kapható 1066-os DDR2-es memóriák kompatibiltási mutatóin még van mit csiszolgatni, nem véletlen, hogy az egyik legnagyobb gyártó, a Kinston egyelőre a KVR kategóriában nem, csak HyperX-ben kínál ilyen memóriát.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50