A legcsendesebb és legkisebb szerver a Fujitsu Siemens-től

Fujitsu Siemens PRIMERGY TX120

forrás Prim Online, 2007. július 18. 12:19

A Fujitsu Siemens Computers új PRIMERGY TX120 toronyszervere mindörökre a múltba száműzi a zajos szerverek korát. A világon elsőként ez a rendszer kimondottan olyan vállalatok számára készült, amelyek nem rendelkeznek külön szerverteremmel. Nagyobb testvéreihez hasonlóan a PRIMERGY TX120 is teljes funkcionalitást nyújt és kielégíti a kisvállalatok, valamint a kisméretű és otthoni irodák minden igényét. Kis energiafogyasztása és kompakt mérete halk működéssel és a megszokottnál alacsonyabb hőkibocsátással párosul.

Három világrekord egy csomagban

A digitális technológia világában mérettől függetlenül, szinte minden ágazat vállalatai számára alapkövetelmény a megbízható és hozzáférhető IT-infrastruktúra. Érvényes ez az egészségügyi intézményekre, az ügyvédi és építészirodákra, a biztosítási brókerekre, a szabadúszókra és a kiskereskedelmi üzletekre – csakúgy, mint a nagyvállalatok fiókirodáira. Az alkalmazások futtatására, adatok pufferelésére, biztonsági másolatok tárolására és az internet-/intranetelérés támogatására egyaránt kiválóan alkalmas PRIMERGY TX120 kielégíti a kisvállalatok speciális igényeit is.

A Fujitsu Siemens Computers TX120 szerverét három tényező teszi kategóriájában egyedülállóvá:

-    Alacsonyabb fogyasztás – A TX120 40% kevesebb energiát fogyaszt a hagyományos toronyszervereknél. Mindössze annyi energiát használ fel, mint egy háztartási izzólámpa.
-    Kisebb méret – A PRIMERGY TX120 helyigénye a hagyományos toronyszerverekének mindössze harmada. A kompakt ház mérete: 99 mm x 340 mm x 399 mm (szélesség x magasság x mélység).
-    Csendesebb működés – A TX120 kategóriája leghalkabb gépe. Zajkibocsátása a hagyományos toronyszerverekének fele – ez különösen fontos szempont azokban az irodákban, ahol nincs lehetőség külön szerverterem kialakítására. A PRIMERGY TX120 stand by állapotban 28, üzem közben pedig 31 decibel zajt generál, így biztosan nem zavarja a dolgozókat a munkavégzésben.

A PRIMERGY család többi tagjához hasonlóan a PRIMERGY TX120 csomagjában is megtalálható az időben és térben korlátlan, rugalmas, biztonságos és gazdaságos felügyeleti képességeket nyújtó PRIMERGY Server View távfelügyeleti szoftver. Többé nincs szükség helyi rendszergazdára, ami a fiókirodák és a céges belső munkacsoportok esetében különösen előnyös.

Műszaki adatok


-    Kétmagos Intel Xeon UP processzor 4 MB max. kapacitású L2 gyorsítótárral és 1066 MHz-es FSB-vel, vagy Intel Celeron CPU
-    Gyorsabb és nagyobb memória (max. 8 GB 4 DIMM kártyával), ECC-vel
-    4 portos SAS vezérlő RAID 0, 1, 1E funkcionalitással
-    Max. 2 (4) hot-plug SAS merevlemez
-    Integrált távfelügyeleti vezérlő (iRMC) opcionális iRMC Advanced Pack csomaggal
-    Alaplapi Gbit/s Ethernet vezérlő és Service LAN az iRMC-hez
-    További műszaki adatok a csatolt adatlapon

A PRIMERGY TX120 elnyerte az Intel Fejlesztői Fórum innovációs díját


A PRIMERGY TX120-at a pekingi Intel Fejlesztői Fórum alkalmával, idén áprilisban mutatták be az ázsiai piacon. A rendezvényen az új rendszer „Innovációs Díjat" nyert a szerver kategóriában.

Kulcsszavak: Fujitsu Siemens szerver

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55