Az egész PC-ipar csalódott a Vistában

Genda Csongor Zoltán, 2007. július 23. 20:24

A Windows története során nem érte még ilyen éles kritika a Microsoft-ot, mint amilyennel most az Acer illette a redmondi konszernt a nagy csalódást okozó új operációs rendszer miatt.

"Az egész PC-ipar csalódott a Vistában"- nyilatkozta Gianfranco Lanci, az Acer elnöke a Financial Times-nak adott interjújában, aki elmondta, hogy eddig még soha egyetlen egy új Windows-verzió megjelenése után sem tapasztalt a szakma ilyen gyenge forgalomnövekedést. A tajvani számítógépgyártó feje tehát a Microsoft-ot okolja amiatt, mert a vártnál sokkal lanyhább érdeklődést mutattak a vásárlók az új PC-k iránt az első félévben, és szerinte az értékesítési számadatok a második félévben sem fognak nagyon megugrani az előzőhöz képest. "Nem gondolnám, hogy valaki a Vista miatt vásárolna magának egy új PC-t, ráadásul az operációs rendszer stabilitásával is gondok vannak, ami szintén egy óriási visszatartó erő a fogyasztók szemében"- sajnálkozott Lanci, aki az egész számítógépipar nevében fogalmazta meg kritikáját a Microsofttal szemben.

Az Acer bírálata minden valószínűség szerint mélyen érinti a redmondiakat, ugyanis esetükben nem egy tizedrangú cégről van szó, ugyanis a tajvani vállalat világviszonylatban a negyedik legnagyobb számítógépgyártó.

Kulcsszavak: Windows Vista Acer

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38