A Fujitsu Siemens is kivonul a PDA-piacról

Milkovits Gábor, 2007. augusztus 13. 16:12

A Fujitsu Siemens (FS) bejelentette, hogy a Sony-hoz és a Dell-hez hasonlóan ők sem gyártanak és forgalmaznak több kézi számítógépet.

A cég jelenleg több Pocket Loox márkanevű PDA-t forgalmaz, amelyek GPS és WiFi funkcióval, illetve egyes modellek Blackberry-jellegű okostelefonos alkalmazásokkal is el vannak látva. Az ok kézenfekvő; a PDA-piac évek óta tartó folyamatos hanyatlása, ami korábban már olyan cégeket késztetett a piacról való kivonulásra, mint a Sony és a Dell. Az IDC felmérése szerint a gyártók 43%-kal kevesebb kézi számítógépet forgalmaztak az idei második negyedévben, mint egy évvel korábban, ami jól illusztrálja az ágazat jelenlegi helyzetét. Ami pedig a Pocket Loox T800-as szériát illeti, a FS nem érzi a készüléket annyira sikeresnek, hogy egy új okostelefon-stratégiát építsen rá.

A Fujitsu Siemens hivatalos közleményében leszögezi, hogy a jövőben sikerágazataira, így a laptopok és táblagépek további fejlesztésére szeretné koncentrálni erőforrásait, beleértve az SSD flash szilárdtest meghajtók, az energiatakarékosabb megoldások, illetve a legújabb nagysebességű vezeték nélküli technológiák széleskörű alkalmazását.

Kulcsszavak: pda Fujitsu Siemens

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55