Trend Micro: az új generációs internetes fenyegetések elleni védelemről

Kovács Attila, 2007. szeptember 7. 14:24

Az amerikai Trend Micro, a hálózati vírusvédelmi és internetes tartalombiztonsági szoftverek és szolgáltatások egyik vezető vállalatának képviselője sajtóbeszélgetést tartott ma Budapesten. Robin Vann, a cég xSP hálózati architektúrájáért felelős biztonsági és spam szakértője arról beszélt, a Trend Micro szerint hogyan védhetik ügyfeleiket az új generációs internetes fenyegetések ellen a szolgáltató vállalatok.

A részletesebb témakörök a következők voltak: miért és hogyan kell védekeznünk napjaink üzleti világában az új generációs internetes fenyegetések ellen; hogyan biztosítsuk a legkisebb költség és legminimálisabb idő ráfordítása mellett, hogy számítógépeink és hálózataink védelme mindig valós idejű (up-to-date) legyen; több nemzetközi vállalatnál már működik: mit nyernek az ügyfelek a megújult adatközpont és menedzselt szolgáltatások által; a jövő adatvédelme otthon, az irodában, vállalatoknál és intézményeknél.

Vann szerint a globális szolgáltatói (SP=Service Provider) piac mérete 2006-ban 2,6 milliárd dollárra rúgott, és az évi növekedési ütem kétszámjegyű. A tartalom-biztonsági piacon viszont csak 3 százalékos az évi növekedés. Ezért is látnak a biztonsági szolgáltatók nagy növekedési lehetőséget.

Mára egyes becslések szerint a spam üzenetek száma naponta 100 milliárd, a zombie gépek száma elérte a 100 milliót és száma havi átlag 200 ezerrel nő. A kéretlen levelek 85 százaléka ma ún. zombie gépes (botnet-es) spam és az üzlet globálisan évi 200 milliárd dollárra rúg.

A Trend Micro azzal segít a spamáradat ellen küzdő vállalatoknak, hogy néhány sajátos megközelítést igénybe véve, az adott webhely reputációját értékeli és állítja magas szintre. Vann utalt rá, hogy manapság is nő a különböző támadások száma, de a korábbi időkhöz képest kevesebb nagy nyilvánosság előtt elhangzó figyelmeztetéssel találkoznak a felhasználók. Viszont nagyobb feladat és felelősség hárul az SP-kre a kiszolgáltatott felhasználók, környezetük, illetve a szolgáltatás szállításának megvédésében.  A Trend Micro kulcsüzenete: minden egyes (másfajta) fenyegetéshez az ellene való optimális védelmet nyújtó (másfajta) védelmet kell telepíteni.

Kulcsszavak: Trend Micro security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50