1200 eBay-ügyfél adatai kerültek fel a netre

Milkovits Gábor, 2007. szeptember 27. 08:09

Hackerek az eBay egyik fórumán közzétették az online akciós oldal mintegy 1200 ügyfelének személyes adatait, köztük hitelkártya- és bankszámlaszámokat is.

Az eBay illetékesei megerősítették, hogy a közzétett adatok valóban az ő ügyfeleiké, ám hozzátették azt is, hogy az általuk eddig ellenőrzött megjelent hitelkártyaszámok viszont hibásak. Ez persze nem jelenti azt, hogy a többi személyes adattal ne lehetne visszaélni, ráadásul a nevek egyezése miatt az is valószínű, hogy ezek valóban az eBay saját adatbázisából származnak. Ez pedig annyit jelent, hogy valakiknek sikerült behatolni a szóban forgó adatbázisba, és egyelőre nem tudni pontosan, mit is szerzett meg onnan. Az internetes aukciós portál kedvelt célpontja a hackereknek, mivel a rengeteg felhasználó egy része mindig megszerezhető információkat hagy ott pénzügyi műveleteiről és azok hátteréről.

Az eBay az azt üzemeltető alvállalkozóján keresztül ideiglenesen bezáratta a fórumot, hogy megvédje az ügyfeleket a további visszaélésektől. Ugyanakkor valaki mozgóképes fájllá alakítva feltette a korábban nyilvánosságra hozott listát a YouTube videómegosztó oldalra, igaz, a fontosabb adatok nem kivehetők rajta.

Kulcsszavak: eBay hacker security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36