IronPort spam- és vírusszűrés a Telindustól

forrás Prim Online, 2007. szeptember 28. 12:08

Szeptember 27-én sajtótájékoztatót tartott az e-mail és internet biztonsági megoldások területén érdekelt, Cisco-leányvállalat IronPort első hazai partnere, a Telindus Kft. Bejelentették, mostantól hazánkban is elérhetők az IronPort email- és webtartalomszűrő megoldásai.

Engloner Gyula, a Cisco Magyarország partnerkapcsolati igazgatója elmondta, hogy a Telindus jelentős együttműködő partner a Cisco számára, hiszen szakmai tudása, piacismerete, komplex, akár országhatárokon átnyúló projekttapasztalata jelentős értéket képvisel. „A Cisco számít a Telindus közreműködésére a hagyományos Cisco hálózatbiztonsági megoldások és az IronPort e-mail és internet biztonsági megoldások megvalósításában. Bár még nagyon friss ez a termék a portfoliónkban, máris nagy érdeklődést tapasztalunk az ügyfelek részéről” – tette hozzá.

Az IronPorttal való együttműködés hosszabb időre tekint vissza, hiszen a Telindus anyacége, a Belgacom tavaly az IronPortot választotta saját spam és vírusszűrő megoldásának, illetve menedzselt email szolgáltatását is erre alapozza.

"A spamre sokan csak mint a felhasználók oldalán jelentkező kényelmetlenségre gondolnak, pedig a hatása ennél sokkal súlyosabb” – mondja Sajó Péter, a Telindus Magyarország üzletfejlesztési igazgatója. „Becslések szerint az e-mail forgalom 95%-a a kéretlen levél, ami azt is jelenti, hogy a kapacitások – a vállalati sávszélesség, a tárolóhely, és a feldolgozásra fordított processzorteljesítmény – számottevő részét a teljesen felesleges levelek kötik le. Fontos gazdasági érdek fűződik tehát a spam kiszűréséhez. Ráadásul minél korábban érdemes kiszűrni a kéretlen leveleket, jobb, ha be se engedjük a céges levelezőrendszerbe, mint ha utólag kell szelektálni, törölgetni, tárolni.”

Az IronPort több szintű email és internet tartalombiztonsági szűrőrendszerének az alappillére az az átjáró alapú szűrőmegoldás, ami azelőtt blokkolja a nemkívánatos tartalmakat, hogy azok a belső hálózat kritikus erőforrásaihoz eljutnának. Olyan proaktív, megelőző védelmi megoldásokra van szükség, ami a minta alapú védelem mellett vagy előtt kiszűri az egyértelműen káros tartalmakat, ezzel tehermentestíve a mélyebb vizsgálatokra képes további modulokat, más erőforrásokat és az adminisztrátort. Az IronPort levelező és webes tartalombiztonsági megoldásai világméretű megbízhatósági index adatbázisára alapozva előszűrőként viselkedve általában már a kéretlen levelek 60-80%-át kiszűri mindennemű erőforrás felhasználása nélkül. Így a tartalom szűrésével foglalkozó kereső antivírus, antispam motoroknak a teljes levél forgalom helyett annak csak kb 20%-ával kell foglalkozni, óriási erőforrásokat és időt megtakarítva ezzel. A tartalomszűrés, azon belül is az e-mail tartalomszűrés ma már sokkal bonyolultabb kérdés, mint az néhány éve volt. Korábban a levelezés szűrése szinte kizárólag csak vírusszűrést jelentett, azonban mára egy komplex feladattá nőtte ki magát. Ma már nem egyszerűen vírusokról, hanem károkozókról beszélünk, ami magában foglalja a vírusokat, férgeket (worm) és más kártevőket. Ezek, valamint az egyre nagyobb számban megjelenő kéretlen levelek kiszűrése a káros tartalmak bekerülésének megakadályozásán túl azért is nagyon fontos, mert ezek a elektronikus olyan többletterhelést jelentenek az informatikai rendszereinknek, ami könnyen az erőforrások ellehetetlenüléséhez vezethetnek.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50