Sharp LCD megjelenítő integrált szkennerrel

Milkovits Gábor, 2007. október 2. 22:27

A Sharp egy olyan különleges LCD panelt mutatott be a tokiói Ceatec kiállításon, amely integrált optikai szkennert tartalmaz és így a szokványos érintőképernyőknél sokoldalúbb információ-bevitelt tesz lehetővé.

A 320 x 480 képpontos, mobileszközökbe szánt 3,5” LCD megjelenítő minden egyes képpontjára egy érzékelő szkenner-pixel jut, ami igen jó minőséget tesz lehetővé. A Sharp szerint a megoldás számtalan módon felhasználható, így például névjegykártyák és vonalkódok beolvasására, vagy a mostani érintőképernyőkhöz hasonló kezelőfelületként is. Előnye ez utóbbi esetben az, hogy a szkenner egyszerre több ponton is képes az érintést, például több ujjat érzékelni, azaz az adatbevitel is egyszerre több elemből állhat. Ezt a Sharp egy a képernyőn megjelenített egyszerű virtuális zenei billentyűzettel demonstrálta a kiállításon, amellyel több billentyű kombinációjának egyidejű lenyomásával lehetett kicsalni akkordokat a hozzá kapcsolt eszközből.

Érdekesség, hogy a Toshiba - Matsushita Display Technology vegyes vállalat négy évvel ezelőtt már bemutatott egy integrált szkennert tartalmazó képernyőt, azonban abból sohasem lett piaci forgalomba kerülő termék. Igaz viszont, hogy míg az a prototípus 7 másodperc alatt olvasott be egy névjegykártyát, addig a Sharp LCD egyetlen másodperc alatt képes erre, és persze a hagyományos beolvasáson túlmutató alkalmazások is többet ígérnek.

Kulcsszavak: Sharp LCD tudomány

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50