Növekvő digitalizálási "kényszer" Magyarországon

forrás Prim Online, 2007. október 9. 15:18

A digitalizálási "kényszer" világszerte egyre nagyobb méretet ölt. Független elemzők várakozásai szerint a dokumentumbeolvasó szkennerek piacán 14 százalékos, ezen belül a hálózati beolvasók piacán 46 százalékos bővülés várható 2007-ről 2011-re. A Canon Hungária Kft. közel 5 milliárd forintos éves forgalmú CBS (Canon Business Solutions) üzletága hazai viszonylatban még dinamikusabb növekedést prognosztizál, amelynek húzóágazatai az e-government, a bank és pénzintézetek, az egészségügy és a logisztika, valamint a szolgáltatók ügyfélszolgálatai lesznek. Növekvő a digitalizálási igény a hazai kkv szektor részéről is. A papír alapú dokumentumok digitalizálási igényének növekedésére kínál megoldást a Canon új fejlesztése, a ScanFront 220P, a cég első igazi hálózati, csoportmunka-támogató dokumentumbeolvasó szkennere.

"A papír alapú dokumentumok digitalizálása egyre népszerűbb Magyarországon is. Míg a digitalizálás iránti növekvő igény a közszférában a törvényi előírásoknak, az elektronikus ügyintézés térnyerésének tulajdonítható, addig a vállalatok - legyen szó akár kis-, közép-, vagy nagyvállalatról - saját versenyelőnyük megőrzéséhez használják ki az elektronikus iratmegosztás és iratkezelés lehetőségeit. A papír alapú iratkezeléssel szemben az elektronikus dokumentumok létrehozása, megosztása, visszakeresése, archiválása nem csak a csoport hatékonyságát növeli, de az iratkezelés költségeit is csökkenti. Ezeknek az igényeknek a kielégítésére fejlesztette ki a Canon a ScanFront 220P termékét, amely a cég első csoportmunka-támogató hálózati szkennere" - mondta Moravcsik László, a Canon Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A digitalizálás terjedésének húzóágazatai

A közszférában valamennyi, az ügyfélszolgálatokra beérkező dokumentum alapú bejelentés - űrlap, kérvény stb. - digitalizálása alapfeltétele a további elektronikus ügyintézésnek. 
Az egészségügyben és a gyógyászati piacon a digitálisan tárolt és megosztott információk nem csupán a készletgazdálkodást teszik minden korábbinál hatékonyabbá és átláthatóvá, de a kórtörténetek nyilvántartása, a diagnosztikai hatékonyság növekedésének és a reakcióidők jelentős csökkentésnek is alapfeltétele az adatok elektronikus megosztása és tárolása. Az egészségügyi létesítményeknek ma jelentős és masszívan növekvő részét, akár alapterületük több tíz százalékát is lekötheti a hagyományos, papír alapú dokumentumok tárolása. A digitalizálás ezeket a problémákat is megoldva lehetővé teszi, hogy az elektronikusan tárolt és megosztott információk segítségével jelentős kapacitások szabaduljanak fel, miközben az adatokban történő visszakeresési lehetőségek minden eddiginél gyorsabbá, egyszerűbbé, hatékonyabbá válnak.
A pénzügyi szektorban és a logisztika területén a digitalizálás alapvető fontosságú és egyre inkább nélkülözhetetlen hozzáadott értéket képvisel, hiszen a meglévő információk gyors és hatékony elektronikus megosztását teszi lehetővé a munkacsoportok egymástól távol eső tagjai között is. Ezzel nemcsak az ügyfelek tájékoztatása válik minden eddiginél hatékonyabbá, de a reakcióidők is jelentősen javulhatnak az erős versenykörnyezetben. Az ügyfélszolgálatok hatékonyságának szintén meghatározó részét képezi a szolgáltatók piacán jelentkező igény az adatok elektronikus tárolására és megosztására, amely ma még versenyelőnyt, holnap azonban már a versenyképesség megtartásának alapfeltételét jelenti.

A Canon válasza a digitalizálási kihívásokra

A fenti igényekre született meg a Canon válasza, az első igazi hálózati A4-es színes, hálózati munkacsoport támogató lapolvasója, a ScanFront 220P, amely a dokumentumbeolvasó eszközök iránti növekvő igényt hivatott kielégíteni. A készülék egyedülálló 8,5 hüvelykes TFT érintőképernyős monitora és a beépített Windows CE 5.0 szoftver már a beolvasáskor lehetővé teszik az eredmény ellenőrzését vagy módosítását, még mielőtt a készülék használója a saját munkaállomására visszaérve észlelné az esetlegesen hibás beolvasási minőséget vagy módot, rákényszerülve ezzel a folyamat időigényes megismétlésére. A munkatársak megtekinthetik a képeket, elforgathatják-nagyíthatják, szerkeszthetik őket és kereshetnek köztük a képernyőn, előkészítve azokat az igény szerinti küldésre. Az egyszerűen kezelhető felületen a felhasználók néhány egyszerű lépésben teljesíthetik feladataikat.

A bevezetésre kerülő ScanFront 220P hálózati dokumentumolvasó minden további hardver vagy szoftver alkalmazása nélkül közvetlenül csatlakozik a hálózathoz, segítve a dolgozók együttes munkáját. A nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások irodai környezetében található munkacsoportoknak szánt ultra-kompakt lapolvasó lehetővé teszi a felhasználók számára a beolvasott digitális adatok átküldését közvetlenül a személyi és a megosztott mappákba, vállalati hálózatra, vagy akár FTP oldalakra, USB eszközökre és e-mailbe. A ScanFront 220P névjegykártya és dombornyomott kártyák, valamint vegyes dokumentumcsomagok beolvasására is alkalmas. Az automatikus méretfelismerés és a ferde papírvezetés kompenzációja tovább növeli a kötegelt feldolgozás értékét. A berendezés ezen kívül ultrahangos technológiával érzékeli, ha véletlenül összetapadt lapokat adagolt, így szüntetve meg az ebből a problémából fakadó információveszteséget. A biztonságos hozzáférés érdekében a készülék ujjlenyomat azonosítással biztosítja az arra jogosultak eszközhasználatát.

A könnyű használhatóságon és megnövelt termelékenységen túl a ScanFront hálózati lapolvasók egy sor biztonsági funkcióval is rendelkeznek. Minden használó rendelkezik belépési névvel és jelszóval a készülék használatához, valamint a pdf dokumentumok titkosítása is lehetséges. A ScanFront lehetővé teszi az informatikai vezetők és rendszergazdák számára, hogy az egyes felhasználók részére különböző szintű hozzáféréseket biztosíthassanak, felhasználói profilokat, feladatokat definiáljanak. További előny, hogy a rendszergazdák távolról is regisztrálhatják a felhasználókat az egyes szkennerekre, így egy teljes ScanFront flottát irányíthatnak biztonságosan.

Kulcsszavak: Canon szkenner

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50