Kompakt, négymagos PRIMERGY RX330 S1 Fujitsu Siemens szerver

Mészáros Péter, 2007. október 23. 19:12

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta új, még nagyobb processzorteljesítményt nyújtó virtualizációs és alkalmazásszervereit, amelyek tovább egyszerűsítik az adatközpontok konszolidációt. Az AMD Opteron processzorok azonos tápellátási és hőszabályozási jellemzői egyszerűsítik a rendszerfrissítést a dedikált alkalmazásszervereket és virtualizációs erőgépeket igénylő adatközpontokban.

Az új PRIMERGY RX330 S1 rack-szerverek az RX300 család többi tagjával megegyező tápellátási és hőszabályozási jellemzőkkel rendelkeznek, így frissítésük gyerekjáték. A CPU cseréjével bármiféle infrastrukturális változtatás (rackbővítés, tápellátási gondok és hűtési bonyodalmak) nélkül fokozható a számítási teljesítmény.

Az új, Barcelona kódnevű négymagos AMD Opteron 2300 sorozatú processzorokkal üzemelő, energiatakarékos PRIMERGY RX330 S1 rack-szerver kialakítását, processzorát, fogyasztását és virtualizációs képességeit tekintve egyaránt rendkívül hatékony és kielégíti az optimális adatközpontos működés feltételeit.

Az új RX330 S1 rendkívül egyszerűen frissíthető – az alacsonyabb teljesítményű processzorok eltávolítása után máris be lehet helyezni a meglévő rack-szerverekbe az új, szuperhatékony, négymagos AMD Opteron 2300 sorozatú egységeket. A PRIMERGY RX330 S1 és az alapszintű Econel 230R S1 szerverek fejlesztésekor a Fujitsu Siemens Computers ügyelt arra, hogy tápellátásukat és hűtési igényeiket tekintve pontosan ugyanolyanok legyenek, mint a többi második generációs, kétmagos AMD Opteron processzorokkal szerelt PRIMERGY szerver.

Az adatközpontos virtualizáció terjedése új problémákat vetett fel. Az egy rack-szerveren futó virtuális gépek erőforrásigénye magas, és ez komoly kihívás elé állítja a processzorokat. A Fujitsu Siemens Computers AMD Opteron 2300 sorozatú új, négymagos processzorral ellátott PRIMERGY RX330 S1 és Econel 230R S1 szerverei az erőforrás-problémára reagálva nagyobb számítási teljesítményt nyújtanak és tökéletes megoldást jelentenek az optimális ár-teljesítmény arány elérésére törekvő ügyfelek számára.

A kompakt kialakítású, a rackben mindössze 2U helyet elfoglaló, szabványos PRIMERGY RX330 S1 szerver ideális erőgép. Nagy helyi tárkapacitása alkalmassá teszi az alkalmazásszerveri feladatok ellátására, de kiterjedt szerverfarm részeként is kiválóan teljesít.

Az RX330 négymagos lapkái elegendő feldolgozási teljesítményt nyújtanak a magas szintű virtualizációhoz, ugyanakkor a rendszer kevesebb energiát fogyaszt, mint egy- vagy kétmagos társai.

Az Econel 230R S1 a PRIMERGY Econel „economy” kategóriájú szervercsalád első négymagos tagja. Az alapszintű, általános rendeltetésű, kisvállalatoknak szánt gép megbízhatósága és tárkapacitása révén jól használható különálló alkalmazásszervereként, webszerverként vagy terminálszerverként.

A PRIMERGY RX330 S1 főbb műszaki adatai:

Processzor/lapkakészlet: 1 vagy 2 db (≤2,30GHz-es) AMD Opteron 2300 sorozatú négymagos processzor vagy 1 vagy 2 db (≤3GHz-es) AMD Opteron 2000 sorozatú négymagos processzor
Központi memória:  teljesen pufferelt DIMM bővítőhely 32 GB max. memóriakapacitással; PC2-5300 DDR2 DIMM, memory scrubbing és SDDC (Single Device Disable Code)
I/O csatlakozók: 4 PCIe és PCI-X csatlakozó opcionális riser kártyás bővítési lehetőséggel
Integrált vezérlők:     Nyolcportos SAS IME RAID 0, 1, 1E; RAID 0, 1, 5, 10, 50 bővítési opció költséghatékony Zero Channel PCI RAID vezérlővel (ZCR);
2U magas rack-egység: 6 db üzem közben cserélhető (hot-plug) 3,5” SATA vagy SAS HDD; 1 db üzem közben cserélhető tápegység; integrált távfelügyeleti vezérlő (iRMC); szerviz LAN-port; Advanced Pack opció a grafikus konzol átirányításához, opcionális második redundáns hot-plug tápegység

Az Econel 230R S1 főbb műszaki adatai:


Processzor/lapkakészlet:
1 vagy 2 db (≤2,60 GHz-es) AMD Opteron 2300 sorozatú négymagos processzor vagy 1 vagy 2 db (≤1,80 GHz-es) AMD Opteron 2000 sorozatú négymagos processzor
Központi memória: teljesen pufferelt DIMM bővítőhely 16 GB max. memóriakapacitással; PC2-5300 DDR2 DIMM, memory scrubbing és SDDC (Single Device Disable Code)
I/O csatlakozók: 4 PCIe és PCI-X csatlakozó
Integrált vezérlők:     Nyolcportos SAS IME RAID 0, 1, 1E
2U magas rack-egység: 6 db könnyen cserélhető 3,5” SATA vagy SAS HDD hot-plug opcióval; szabványos tápegység; integrált távfelügyeleti vezérlő (iRMC); szerviz LAN-port; könnyen cserélhető ventilátorok

Kulcsszavak: Fujitsu Siemens szerver

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50