Két árva frissítés a Microsoft novemberi csomagjában

Mészáros Péter, 2007. november 10. 08:37

A Microsoft mindössze két biztonsági frissítést tervez kiadni novemberi szokásos havi csomagjában, köztük legalább egy olyan javítást, amely kritikus biztonsági rést orvosol.

Azt szokás szerint nem lehet előre tudni, hogy a csomag pontosan hány, és mely sebezhetőségeket javító foltot tartalmaz. Az egyik frissítés a Windows XP és a Windows Server 2003 szoftverekhez lett kiadva, és legalább egy kritikus hiba kijavítására szolgál.  A másik frissítéshez tartozó legmagasabb veszélyességi fokozat „fontos”, és csupán a Windows 2003 rendszert érinti. Ebben az esetben többek között egy olyan sebezhetőségről van szó, amelyet kihasználva a támadók megváltoztathatják az Explorer böngésző címsorát, hogy ilyen módon adathalász oldalakat valódiaknak álcázzanak.

Az idei november második keddjén ezek szerint szokatlanul kevés Microsoft javítófolt lát majd napvilágot; ehhez képest októberben például 6 kiemelten fontos frissítést tett közzé a vállalat, szeptemberben 5-öt, augusztusban pedig a 9 rendes mellett még további 5 rendkívüli is publikálásra került.

Milkovits Gábor

Kulcsszavak: Microsoft security Windows

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50