Elindult a Cisco Vállalkozói Akadémia a CEU Business Schoolon

forrás Prim Online, 2007. november 28. 17:46

A Cisco és a Central European University Business School (CEU Business School) együttműködésében hazánkban is megkezdte működését a Cisco Vállalkozói Akadémia. A vállalkozásfejlesztési program célja a kis- és középvállalatok alapításához és irányításához szükséges szakismeret oktatásán túl a képzésben részt vevő cégvezetők és a piac már nagy tapasztalatokkal rendelkező szereplői közötti kapcsolatok kiépítése. Az akadémiát működtető két szervezet elképzelései szerint a jövőben országosan létrejövő hasonló intézmények a vállalkozásfejlesztés, a vállalkozási és vállalkozói kultúra helyi központjaivá válhatnak.

A Cisco Vállalkozói Akadémia célja a kis- és középvállalkozások fejlődésének elősegítése, a stratégiai üzleti tervezés oktatása, a finanszírozási források megfelelő alkalmazásának bemutatása, valamint az infokommunikációs technológiák felhasználásának segítése. Az akadémia újszerű képzést nyújt a tekintetben is, hogy a hazai gazdaság prominens szereplőinek részvételével a legkorszerűbb elméleti és gyakorlati üzleti tudást adja át egy e-oktatással és web 2.0-s eszközökkel is támogatott, csoportmunkára épülő képzés keretében. A kurzust elvégző vállalatvezetők szempontjából a program egyik legfőbb eredménye egy megvalósítható üzleti terv, amely a gyakorlatban segíti cégük versenyképességének növelését.

A 40 órás képzésben részt vevő első, 15 fős csoportot a ValDeal Innovációs Zrt.-nek is telephelyet adó Közép-magyarországi

A Cisco IBSG (Internet Business Solutions Group) csoportja a modern gazdasági ismeretekre való piaci igényre válaszul dolgozta ki az iExec nevű, e-learning alapú tananyagot, amelyből – több vezető nemzetközi üzleti iskola és non-profit szervezet oktatási anyagával ötvözve – létrejött a Cisco Vállalkozói Akadémia képzési rendszere. A CEU Business Schoolon működő Cisco Vállalkozói Akadémián Magyarországon elsőként a My Own Business Inc. non-profit szervezet által kifejlesztett és a Világbank által is elismert tananyagot is használják. A tananyag azokat az ismereteket öleli fel, amelyek a világ bármely pontján nélkülözhetetlenek egy cég hatékony működtetéséhez. Ehhez társul minden országban egy olyan partner – így Magyarországon a CEU Business School –, amely az adott gazdaság folyamatainak ismeretében a helyi viszonyok közt legjobban hasznosítható elméleti és gyakorlati tudás átadását teszi lehetővé.

A CEU Business School, mint regionális oktatóközpont további egyetemek, kereskedelmi kamarák, vállalkozói szövetségek együttműködésével szerte a régióban hasonló vállalkozói akadémiákat fog szervezni. A kezdeményezés célja, hogy a létrejövő intézmények a vállalkozásfejlesztés, a vállalkozási/vállalkozói kultúra helyi központjaivá váljanak.

A képzés rendje, a tananyag

A Cisco Vállalkozói Akadémia résztvevői egy csúcstechnológiát alkalmazó programban vesznek részt: a tananyagok a Cisco által kifejlesztett interaktív, úgynevezett „Learning Management System” e-learning keretrendszeren keresztül érhetők el. A tanagyagot nem csak elsajátítani lehet, hanem hozzátenni is, hiszen a jó ötleteket folyamatosan rögzítik, majd mások számára is elérhetővé teszik. Emellett a résztvevők betekintést nyerhetnek olyan multimédiás tananyagokba is, amelyeket világhírű egyetemek (Stanford, Cornell) bocsátanak az akadémia rendelkezésére. Mindemellett a képzésre jellemző a pragmatikus, lényegre törő, gyakorlati kérdéseket megvilágító szemlélet.

A tananyag egyelőre angol nyelvű, de az órák magyarul folynak. A teljes tananyag lokalizálására a közeljövőben sor kerül, így az a későbbiekben már magyar nyelven is elérhetővé válik.

Az Akadémia tananyaga moduláris jellegű. Az „I-Exec – Business Essential” a Cisco által fejlesztett és pilotprogramokban (pl. Lengyelországban, Szerbiában, Egyiptomban, a Dominikai Köztársaságban) már tesztelt anyag, amelynek lényege az alapvető üzleti, vállalkozói ismereteken túl az infokommunikációs technológiák stratégiai felhasználásának megismertetése.

A „My own businessTM” kifejezetten kis- és középvállalkozók számára a vállalkozás sikeres beindítására, menedzsmentjére koncentráló ismereteket fogja össze, minden esetben komplex üzleti terv végeredménnyel. Ezt a modult egy közismert amerikai vállalkozó fejlesztette ki, az ebben összefoglalt ismereteket a Világbank is széles körben átvette.

A Cisco további együttműködés kialakítására törekszik a világ legnagyobb, vállalkozástudományt oktató intézményeivel, ennek eredményeként további kezdő, illetve növekvő vállalkozások menedzsmentjét támogató anyagok kerülnek kialakításra. A CEU Business School segítségével az oktatási anyagokat regionálisan és lokálisan testre szabják, amely nemcsak a magyar fordítást, de a jogszabályi, üzleti gyakorlati, különbségeket is magában foglalja, így például nagy hangsúly kerül az EU csatlakozásban és finanszírozásban rejlő lehetőségek bemutatása.

Kulcsszavak: oktatás Cisco-hu

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Seco honlapja az ügyfelek kezébe adja a hatékonyság erejét

A Seco weboldala új, úttörő funkcióval bővül, amely segítségével az ügyfelek azonnal összehasonlíthatják a rendelkezésre álló lapkákat, így gyorsan megtalálhatják és megrendelhetik a jelenlegi szerszámaiknak megfelelő, illetve az azoknál akár kiválóbb cseretermékeket a Seco kínálatából.

2024. május 2. 19:14

Magyar klíma-körkép: a többség klíma nélkül várja a kánikulát

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 17:48

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14