Időkapszula az Apple-től

Kiss Ádám Zoltán, 2008. január 16. 21:32

Mindannyiunk rémálma, hogy félve őrzött adataink elvesznek. Az Apple erre kínál megoldást a vezetéknélküli rendszerek és szerverméretű merevlemezek összepárosításával.

A felhasználók szerencsére ritka, de annál emlékezetesebb élménye az adatvesztés. Ez még a legbiztosabb szoftverkörnyezetben is bekövetkezhet egy bosszantó hardverhiba, például egy százforintos kínai ventillátor észrevétlen leállása következtében. A komoly szintű adatduplázásos mentés eddig a nagy vállalati rendszerek sajátja volt, ám az Apple két eszköz összepárosításával egy eddig nem látott megoldást kínál a problémára. Az alapgondolat az Airport Extreme adatátviteli helye volt a rendszerben. Ezen a vezetéknélküli eszközön szinte minden információ átfut, különösen többgépes Apple környezetben. A gyártó éppen ezért az elosztópontba beépített egy nagyméretű merevlemezt, melynek kapacitása elégséges az adatok állandó, valósidejű mentéséhez. Ezt az utóbbi félévben megjelenő óriás merevmezek tették lehetővé. Az Apple is ezekre épít, és a Time Capsule néven forgalomba hozott termékbe 500 GB-os, vagy 1 TB-os kapacitást pakolt. Az előbbi 299, az utóbbi 499 dolláros áron lesz elérhető, ami nem olcsó, de nem is túlzó a technológia új mivoltát és a megfizethetetlen biztonságot tekintve, ráadásul a jelek szerint a Time Capsule akár külön szerverként is használható lesz a jövőben.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CIB Bank a Kyndrylt választotta hitelezési platformja modernizálására

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT infrastruktúra-szolgáltatója és a CIB Bank, Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi bankja ma bejelentette, hogy a Kyndryl támogatta a bankot alkalmazásai modernizálásában és fedezetlen hitelezéssel kapcsolatos munkafolyamatai átalakításában. Ennek eredményeként a CIB Bank – a fogyasztói hitelek feldolgozására szolgáló modern és automatizált rendszer bevezetésével – tovább egyszerűsíti hitelezési folyamatát, nagyobb hatékonyságot és jelentős költségmegtakarítást érhet el.

2024. április 30. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14