Közbiztonsági közösséget hozott létre az SAP

forrás Prim Online, 2008. január 30. 12:19

Az állami szektor szereplőit támogató megoldások fejlesztése érdekében az SAP új iparági értékhálózatot (Industry Value Network, IVN) hozott létre közbiztonsági témában. Az együttműködés célja, hogy az ügyfelek, a partnerek és az SAP között kapcsolatot teremtve elősegítse az állami szektor speciális feladatait támogató megoldások fejlesztését, melyet napjaink növekvő fenyegetettsége indokol. Ezek mindegyike vállalati szolgáltatásorientált architektúrára (Enterprise SOA) és nyílt szabványokra épül, ezzel új dimenziót nyitva az ágazati együttműködés terén. Az újonnan létrehozott IVN a tizenhatodik az SAP által elindított iparági értékhálózatok sorában.

Az új hálózat ösztönzi az együttműködést a független szoftverszállítók (köztük az interaktív űrlapokat fejlesztő Adobe, az arcfelismerő technológiájáról ismert Cognitec, a személyazonosság-biztosító szoftvereket és szolgáltatásokat szállító Daon, a földrajzi modellezési és leképezési technológiát forgalmazó ESRI, a contact center megoldásokra szakosodott Genesys, az adatminőséget javító megoldásokat nyújtó Human Inference, a biometrikus személyazonosság-kezelő alkalmazásokat értékesítő Idematrix, a szemantikai technológiákkal és megoldásokkal kereskedő Ontos és a tartalomkezelő megoldások szegmensében működő Open Text), a nagy technológiai szállítók (pl. Cisco) és a rendszerintegrátorok (mint pl. a Capgemini és az Itelligence) között. Az IVN tagjai közös platformon futó, végponttól-végpontig terjedő üzleti folyamatokat dolgoznak ki az ágazat egészét érintő problémák megoldására többek között a vizsgálati ügykezelés, az intelligencia-alapú szabálykidolgozás, a személyazonosság- és katasztrófakezelés, valamint az operatív erőforrás-gazdálkodás terén. A partneralkalmazások mindegyike az SAP NetWeaver technológiai platformra épül.

Az ESRI és a Capgemini támogatja a közbiztonságot

„Ügyfeleinktől tudjuk, milyen fontos számukra, hogy stabil üzleti folyamat-platformra épülő, végponttól-végpontig terjedő megoldásokkal tudják lefedni közbiztonsági szükségleteiket. Ezért örömmel vállalunk aktív szerepet az IVN működésében, és dolgozunk ki közösen, nyílt platformra épülő, komplett iparági megoldásokat” - jelentette ki Jaap Roos, a Capgemini közbiztonsági megoldásokért felelős alelnöke.

Akcióban az IVN


Az SAP úttörő szerepet vállalt az ügyfelek ágazat-specifikus üzleti kihívásainak leküzdését segítő online közösségek megszervezésében. A cég jelenleg működő 16 iparági értékhálózata az alábbi területeket támogatja: repülőgépgyártás és védelmi technika, gépjárműgyártás, banki szolgáltatások, vegyipar, fogyasztási cikkek gyártása, erdőgazdálkodás és papíripar, biztosítás, high-tech, ipari gép- és alkatrészgyártás, bányászat, olaj- és gázipar, állami szektor, közbiztonság, kiskereskedelem, utazási és logisztikai szolgáltatások, közművek.

„Napjaink közbiztonsági szervezetei számára növekvő fenyegetést jelentenek a természeti katasztrófák – tűzvészek, árvizek, hurrikánok – a bűnözés, a terrorizmus és a különböző biológiai hatóanyagok. Így minden eddiginél nagyobb nehézségekbe ütközik a közbiztonság fenntartása” – nyilatkozta Rod Massey, az SAP Public Sector alelnöke. „A közbiztonsági szervezetek rugalmas, innovatív IT-megoldásokkal tudják kezelni ezeket a kihívásokat. A közbiztonsági IVN páratlan ágazati szakértelemmel, bevált gyakorlatra épülő üzleti folyamatokkal, élvonalbeli platformmal – és a partnerek társinnovációival – segít kielégíteni a világ közbiztonsági szakembereinek kritikus, gyors ütemben változó igényeit.”

Bővebben az IVN-ekről: www.sap.com/platform/ecosystem/ivn/

Kulcsszavak: security SAP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50