Az Aastra Technologiesé az Ericsson alközpont-megoldás üzletága

Mészáros Péter, 2008. február 25. 11:10

Az Ericsson megállapodást írt alá vállalati alközpont-megoldás üzletágának eladásáról az Aastra Technologies vállalattal. A megállapodás része körülbelül 630 alkalmazott (közülük közel 360 svédországi alkalmazott) átvétele is. A tranzakció várhatóan 2008 áprilisában zárul le. Mostantól kezdve az Ericsson arra összpontosít, hogy a vállalati alkalmazások szélessávú termékválasztékát közvetlenül a hálózatüzemeltetők és szolgáltatók számára kínálja.

Az Ericsson vállalati alközpont-megoldások üzletága az IP alközpontok, konvergált alközpont-rendszerek és fiókirodai megoldások vezető szállítója. A termékválaszték tartalmaz kommunikációs megoldásokat minden vállalatmérethez, mobilitással kapcsolatos megoldásokat, telefon-végberendezéseket, valamint szolgáltatásokat. 2007-ben az árbevétel elérte a körülbelül 3 milliárd svéd koronát. A vételi ár 650 millió svéd korona, amelyben nem szerepel az eszközök és források nettó értéke. A tranzakcióból körülbelül 200 millió svéd korona tőkenyereség várható.

Az Ericsson stratégiája a távközlési hálózatüzemeltetőkre és szolgáltatókra összpontosít, így a vállalati alközpont-megoldások üzletága kívül esik a legfontosabbnak tartott üzleti területeken. Ezen túlmenően, a vállalati kommunikációs iparág egyre inkább globalizálódik és egyre inkább a konszolidáció felé halad. Ezért az Ericsson úgy véli, hogy a vállalati alközpont-megoldások jelentős kompetenciát és értéket biztosítanak az Aastra Technologies számára, vezető termékeket és jelentős megrendelői bázis adva az alközpont-megoldásokhoz. Ez pozitív lépés lesz az Ericsson vállalati megrendelői, partnerei és alkalmazottai számára is, mivel egyesül az Ericsson és az Aastra Technologies vezető termékválasztéka.

A multimédia üzletág stratégiáját végrehajtva az Ericsson arra összpontosít majd, hogy a vállalati alkalmazások széles körű termékválasztékát közvetlenül a hálózatüzemeltetők és szolgáltatók részére kínálja. A Netwise felvásárlásával megszerzett stratégiai fontosságú termékek szintén az Ericssonnál maradnak.

A megállapodás érvénybe lépéséhez még szükséges az illetékes versenyhatóságok hozzájárulása.

Kulcsszavak: Ericsson +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50