Internet Explorer 8 béta verzió hamarosan, még az első félévben

Milkovits Gábor, 2008. február 25. 20:52

Internetes sajtóértesülések szerint a Microsoft hamarosan, de mindenképpen még az első félévben kibocsátja az Internet Explorer böngészőprogram következő generációs, 8-as verziójának első nyilvános tesztváltozatát.

A Microsoft egyelőre nem erősítette meg az értesülést, ám állítólag előrukkolni készül a hivatalos információval a jövő héten Las Vegas-ban megrendezésre kerülő Mix internet-konferencián. Ugyanekkor további részletek várhatók a böngésző konkrét funkcióival kapcsolatban is, ami abból is valószínűsíthető, hogy a Microsoft éppen a tavalyi Mix-en ismertette az IE8-ra vonatkozó első terveit. Akkor nagyjából két éven belül szerettek volna előállni az új szoftver végleges változatával, ám a 2008 első félévi béta akár a vártnál korábbi kibocsátást előlegezhet. Erre persze könnyű lenne magyarázatot találni, a böngészőpiacon ugyanis a Microsoftnak komoly konkurenciával kell szembenéznie a Firefox képében, amely lassan de biztosan dézsmálja az Explorer részesedését.

A tavalyi Mix konferencián a Microsoft ara helyezte a hangsúlyt, hogy következő generációs böngészőprogramja az előzőeknél jóval inkább zökkenőmentes módon együttműködik majd a webes szabványokkal. Eddig ugyanis az inkompatibilitás olyan gondokat okozott, hogy egyes oldalak vagy az Explorer-en nem voltak megfelelően megjeleníthetők, vagy pedig az üzemeltetőknek az IE-hez kellett igazítaniuk őket, a szabványok ellenében. Éppen ezért jelentette be decemberben a Microsoft komoly fegyvertényként, hogy az Internet Explorer böngésző 8-as kísérleti verziója hibátlanul teljesítette az Acid2 tesztet. Erre a véglegesített böngészők közül eddig egyedül az Opera volt képes. Az Acid2 arra szolgál, hogy megmutassa, az adott böngésző milyen mértékben támogatja a webes szabványokat. A teszt a http://www.webstandards.org/action/acid2/ oldalon végezhető el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50