Az előrejelzés új generációja a SAS-tól

forrás Prim Online, 2008. március 10. 12:13

A SAS, a piaci igényekre reagálva továbbfejlesztette három, díjazott alkalmazását, a SAS Enterprise Miner -t, a SAS Text Minert és a SAS Forecast Servert. Könnyebben használható kezelőfelület, kibővített analitikai szolgáltatások és funkciók jellemzik az új megoldásokat, amelyek használatával a szervezetek jelentős összegeket takaríthatnak meg.

A versenyszférában a vezető piaci pozíció eléréséhez feltétlenül szükséges, hogy a döntéshozók minden fontos piaci információval rendelkezzenek. Elsősorban a pénzügyi szektorban, a szállítmányozás és a kereskedelem területén a felelős döntések elengedhetetlen eszköze az adatbányászati szoftverek használata. Az orvostudományban a kutatás-fejlesztésben nyújt hasznos segítséget egy-egy adatbányászati megoldás. A vezető üzleti intelligencia szállító SAS továbbfejlesztett alkalmazásai minden korábbinál hatékonyabb megoldást  kínálnak.

A SAS Enterprise Miner TM korszerű interaktív megjelenítéssel és új szolgáltatásokkal rendelkező legújabb verziója esetében elsősorban a kiskereskedelmi és a banki szektorban számítanak sikerre a fejlesztők.   A SAS Enterprise Miner tizenöt új analitikai eszközével még pontosabbá tehető a tervezés és kiszámíthatóbbá válik az eredmény, korszerű interaktív  felhasználói felülete pedig egyszerű kezelést biztosít. 
„A SAS Enterprise Miner felhasználói felülete a vállalattól megszokott módon könnyen kezelhető, és egyszerű, valamint összetett feladatok megoldásánál is kiválóan alkalmazható”- fejtette ki Stephen Gawtry, az Elder Research vezető kutatója.

A SAS Text Miner, egy szövegbányászati megoldás, mely remekül használható a nagy forgalmat bonyolító ügyfélszolgálatokon. Ezeken a helyeken rengeteg beszélgetés folyik naponta, és tartalmukból olyan információk nyerhetők, melyek lehetővé teszik a piaci igényekre való azonnali reagálást. Az ügyfelektől érkező űrlapok, a blogok és más források strukturálatlan adatait most még könnyebben lehet bevinni a SAS Text Miner szoftverbe, így használói gyorsabban juthatnak az akár versenyelőnyt jelentő felismerésekhez.

A SAS Forecast Server az előrejelzés nagymestere. A továbbfejlesztett változat még hatékonyabban kezeli a nagy adathalmazokat, így csökkenti a döntéshozatali időtartamot. A korszerűsített kezelőfelület részletesebb és sokoldalúbb lett. A szoftver több lehetőséget kínál a kívül eső értékek észlelésére, valamint az eddiginél bonyolultabb adatszűrések is elvégezhetők vele. A SAS Forecast Server minden olyan szervezet, vállalat életében szükséges, ahol a hosszú távú, pontos előrejelzések feltételei a hatékony működésnek.

Kulcsszavak: ügyvitel SAS Institute

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50